F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Miami

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Miami
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Miami

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Miami
Red Bull Content Pool

Aankomend weekeinde staat de Grand Prix van Miami op het programma. De race zal voor de derde keer in haar geschiedenis verreden worden en het is ook gelijk het tweede Sprintweekend van het seizoen. Genoeg om naar uit te kijken dus in The Sunshine State.

Al sinds de eerste editie van de Formule 1-race in Miami heeft de circuitorganisatie naam voor zichzelf gemaakt. Dat komt niet per se door de lay-out van het circuit, maar meer vanwege alle toeters en bellen om het hele racen heen.

Zo baarde de race in 2022 opzien toen de menukaart op sociale media werd gedeeld. Voor een flesje water moesten toeschouwers in bepaalde gedeeltes van de baan bijvoorbeeld al snel astronomische bedragen neerleggen.

Showelement

Naast de hoge prijzen was ook het showelement iets waarmee de organisatie van de race zich wist te onderscheiden van andere races. Voor veel fans, en ook coureurs zoals Max Verstappen, was dat echter niet op een positieve manier.

Zo werden de coureurs afgelopen jaar bijvoorbeeld geïntroduceerd op een haast filmachtige manier. Wellicht koos de organisatie van de race daarvoor om de (film)sterren, die in grote getale aanwezig zijn bij de race, zich thuis te laten voelen.

Tijdschema GP Miami

Er is dus een hoop te zeggen over alles wat er buiten de baan staat de gebeuren, maar er wordt ook nog een race verreden Miami. Dat zal gebeuren onder het nieuwe Sprintformat.

Net zoals in China werken de coureurs op vrijdag namelijk een vrije training en een Sprint Qualification af, waarna er op zaterdag de Sprint zelf wordt verreden en een kwalificatie voor de race van zondag. Om geen enkele sessie te missen aankomend weekend, is hieronder een tijdschema te zien.

Vrijdag 3 mei
Vrije training 1 18:30 - 19:30
Sprint-kwalificatie 22:30 - 23:15
Zaterdag 4 mei
Sprint Race 18:00 - 19:00
Kwalificatie 22:00 - 23:00
Zondag 5 mei
Race 22:00 - 00:00

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties