F1 Nieuws

Het weerbericht voor de Dutch Grand Prix

Het weerbericht voor de Dutch Grand Prix
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het weerbericht voor de Dutch Grand Prix

Het weerbericht voor de Dutch Grand Prix
Red Bull Content Pool

Later vandaag gaat de Grand Prix van Nederland van start en het is goed mogelijk dat de race in de Noord-Hollandse duinen onder natte omstandigheden wordt verreden. Al het hele weekend hebben fans in Zandvoort te maken met regen.

Tijdens de natte kwalificatie van gisteren wist thuisheld Max Verstappen pole position te trainen voor de Dutch Grand Prix. De Nederlander strekte zijn benen vooraan het veld en wist zijn RB19 op ruim 1,3 seconde voor Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez te zetten. Het gat naar de nummers twee (Lando Norris) en drie (George Russell) bedroeg ruim vijf en zeven tienden. Dat Verstappen gisteren in zijn element was, is daarmee dus een understatement.

Record evenaren

Met een overwinning later vandaag kan Verstappen zijn negende race op rij winnen. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met het record van oud-coureur Sebastian Vettel. De Duitser wist in 2013 namelijk negen races op rij te winnen en sindsdien is er geen coureur meer in de buurt gekomen van het indrukwekkende record van de Duitser.

Wat doet het weer?

Het hele weekend is de dreiging van regen al aanwezig. Voor de race van later vandaag lijkt daar geen verandering in te komen, want volgens het doorgaans zeer betrouwbare Weather.com bedraagt de kans op neerslag voorafgaand aan de race 94%. Daarbij is er ook kans op onweer en bliksem. Tijdens de start van de race slinkt de kans op neerslag ietwat naar 76%. Rond het einde van de race is de kans op neerslag slechts 24%.

Het is dus goed mogelijk dat er tijdens de Dutch Grand Prix op natweerbanden moet worden gestart waarna er later in de race moet worden gestopt voor droogweerbanden. Daarmee is het een vergelijkbare situatie als tijdens de kwalificatie van gisteren. Ook toen begon de sessie namelijk op natweerbanden, maar kon er tegen het einde van de sessie op slicks (droogweerbanden) worden gereden.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties