F1 Nieuws

Hinchcliffe eert 'bekwame' Max Verstappen na overwinning in Canada

Hinchcliffe eert 'bekwame' Max Verstappen na overwinning in Canada
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Hinchcliffe eert 'bekwame' Max Verstappen na overwinning in Canada

Hinchcliffe eert 'bekwame' Max Verstappen na overwinning in Canada
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van Canada maar weer eens aangetoond dat hij de beste coureur van het veld is. Dat meent James Hinchcliffe na het zien van de race in Montreal. De IndyCar-coureur en parttime commentator bij Formule 1-races, heeft in zijn column op de F1-website laten weten dat Verstappen zijn 'ster van de show' was in Canada.

In een weekend waarin Ferrari werd gezien als grote favoriet voor de overwinning, maar waarna vooral McLaren en Mercedes erg sterk leken, liet Max Verstappen weer zien uit welk racehout hij gesneden was. De Nederlander, die een dramatische voorbereiding kende door de verregende eerste vrije training en zijn motorproblemen in VT2, wist in de race de verraderlijke omstandigheden zonder grote problemen te tackelen, waardoor hij zijn concurrenten te slim af was.

Volgens Hinchcliffe liet dat zien hoe goed Verstappen daadwerkelijk is. In zijn column plaatst hij Verstappen dan ook op nummer één, als beste coureur van het weekend.

"Verstappen toonde opnieuw zijn bekwaamheid in een veelheid van situaties en omstandigheden in de loop van de Grand Prix, en kwam als winnaar uit de bus in wat een van de spannendere races van het jaar was", zo begint de Amerikaan. "Hij zat al vroeg achter pole-sitter George Russell en zijn beste kans om de leiding te grijpen kwam voordat DRS actief was, maar hij deed er verstandig aan om niet te forceren op de opdrogende baan."

Na de pitstops foutloos

Toch zag Hinchcliffe dat de Nederlander geen robot was. In bocht 1 maakte Verstappen een klein foutje, waardoor Norris ineens voorbij kwam aan Max. Maar toen de Red Bull-coureur zich weer gesetteld had, was hij de rest van de race foutloos.

"Door een fout in bocht 1 kon McLaren's Lando Norris binnen DRS-bereik komen en prompt de leider in het kampioenschap passeren. Hij maakte gebruik van Russells mislukte verdediging op Norris in de laatste chicane om de Mercedes-coureur voorbij te gaan en terug te keren naar de tweede plaats, hoewel hij terrein verloor op Norris", gaat Hinchcliffe verder.

"Hij heroverde de leiding na stops onder de Safety Car - een bijna identieke situatie die hem de leiding kostte in Miami - waardoor hij de baanpositie kreeg en Norris naar de derde plaats degradeerde. Vanaf dat moment was hij foutloos, weerstond hij een late herstart en hield hij het consistent in steeds veranderende omstandigheden om in de laatste ronden het gat naar Norris te vergroten en zijn winnende weg voort te zetten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties