F1 Nieuws

Hoogste Formule 2-baas tempert verwachtingen Antonelli

Hoogste Formule 2-baas tempert verwachtingen Antonelli
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Hoogste Formule 2-baas tempert verwachtingen Antonelli

Hoogste Formule 2-baas tempert verwachtingen Antonelli
DPPI/BSR Agency

De vraag is niet meer of, maar wanneer Kimi Andrea Antonelli zijn debuut gaat maken in de Formule 1. De Italiaan, die momenteel uitkomt voor Prema, wordt enorm gehyped door de media. Of dat de Italiaan ten goede komt is nog maar de vraag. Eén van de hoogste bazen van de Formule 2 heeft zijn twijfels bij de manier waarop er geschreven en gepraat wordt over de zeventienjarige coureur.

Antonelli heeft de status gekregen van aankomend supertalent, dat Lewis Hamilton, Max Verstappen en Oscar Piastri ook hebben gehad. Hamilton gaat vertrekken bij Mercedes, waarbij hij na twaalf seizoenen het team uit Brackley gaat verlaten en de overstap maakt naar Ferrari. Daarnaast rijdt Logan Sargeant een moeizaam seizoen bij Williams en lijkt het erop dat de Britse renstal hem eruit gaat gooien. Bij beide teams wordt Antonelli genoemd om in te stappen.

Bruno Michel, CEO van de Formule 2 en 3, is voorzichtig als het over Antonelli gaat. De Fransman ziet Antonelli als groot talent, maar geeft wel aan dat Formule 1 de top van de top is. "Aan de ene kant is de aandacht goed, maar aan de andere kant zorgt het ook voor extra druk", zei Michel tegen RacingNews365. "Ik denk dat het ook deel uitmaakt van zijn leerproces. Soms hoopt hij waarschijnlijk dat hij een beetje vergeten kan worden, maar dat is niet zo, dus dat hoort bij het spel en daar moet hij mee omgaan. En als je er goed mee om kunt gaan, is dat zeker een groot voordeel voor hem in de toekomst", aldus de baas van de juniorklassen.

Vertrouwen in Antonelli

Michel verwacht wel dat Antonelli vroeg of laat in de Formule 1 zal terechtkomen. Hij hoopt daarbij wel dat hij voldoende tijd krijgt en niet bezwijkt onder de druk. "Het is altijd goed als coureurs met een behoorlijke hype in de Formule 2 of Formule 3 debuteren. Fans kijken ernaar en verwachten veel van hem. Dat is belangrijk en Antonelli is duidelijk een groot talent. Daar is geen twijfel over mogelijk. Ik denk dat het ook belangrijk is om een coureur zich te laten ontwikkelen zonder extra druk van buitenaf toe te voegen. We weten dat dat een theoretisch verhaal is, want we zijn een zeer grootschalige sport. Zelfs als het niet om de Formule 1 gaat, zijn we nog steeds vrij groot. Kimi moet er dus mee omgaan", zo zei Michel.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties