F1 Nieuws

In beeld: Christian Horner viert zesde constructeurstitel met Red Bull in Japanse kroeg

In beeld: Christian Horner viert zesde constructeurstitel met Red Bull in Japanse kroeg
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

In beeld: Christian Horner viert zesde constructeurstitel met Red Bull in Japanse kroeg

In beeld: Christian Horner viert zesde constructeurstitel met Red Bull in Japanse kroeg
Red Bull Content Pool

Red Bull wist tijdens de Grand Prix van Japan voor de zesde keer wereldkampioen te worden in het constructeurskampioenschap. Een knappe prestatie voor de Oostenrijkse equipe, aangezien het dit seizoen vijftien van de zestien verreden races wist te winnen.

Ook in 2022 wist Red Bull het constructeurskampioenschap te winnen. Dat seizoen had de formatie uit Milton Keynes in de eerste seizoenshelft echter te maken met de snelheid van de beide Ferrari-bolides. Dat is dit seizoen wel anders, want tot aan de Grand Prix van Singapore wist er geen enkel ander team een race te winnen dan Red Bull met Max Verstappen en Sergio Pérez.

Gevreesd werd dat de vijfde en achtste stek van Verstappen en Pérez in Singapore tekenend zouden zijn voor de rest van het huidige seizoen. In de straten van Marina Bay kwam de FIA namelijk met een tweetal nieuwe 'technical directives' (TD's) op de proppen. Daarin werden teams eraan herinnerd dat de bolides minimaal vijftien millimeter boven de grond moeten liggen en er geen flexibele onderdelen op de voor-, achtervleugel en vloer mogen zitten.

Geen invloed

Al direct na afloop van het raceweekend in Singapore lieten Verstappen en meerdere personen uit de Red Bull-top weten dat de TD's van de FIA geen invloed zouden hebben gehad op de prestaties van Red Bull in de stadstaat. Het was dus puur toeval dat Red Bull net tijdens de ingang van 'nieuwe' technische reglementen minder snel was dan voorheen.

Toch behielden enkele fans hun vraagtekens rondom de plots afgenomen snelheid van Red Bull in Singapore. Tijdens de eerste vrije training op het circuit van Suzuka kwam er echter een duidelijk antwoord op alle vraagtekens. Verstappen was immers veruit de snelste en tijdens de kwalificatie zette de Nederlander die trend voort door teamgenoot Pérez op meer dan zeven tienden achterstand te rijden én pole position te klokken.

Zesde kampioenschap

In de race kwam Verstappen vervolgens met een voorsprong van bijna twintig seconden op McLaren-coureur Lando Norris over de streep. Vanaf toen was het feest bij Red Bull, want men weet dat er nu een van de twee kampioenschappen is behaald. Het volgende doel is de rijderstitel voor Verstappen. Die kan de Limburger tijdens het aankomende sprintraceweekend in Qatar claimen door minimaal drie punten te scoren.

Aankomend raceweekend kan er dus pas écht worden gefeest bij Red Bull, maar men besloot om ook in Japan alvast een kleine fuif te organiseren.

Bekijk hieronder Red Bull-teambaas Christian Horner die feestviert in een Japanse kroeg:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties