F1 Nieuws

Jos Verstappen haalt uit op Twitter: 'Wat een mafkees is dit'

Jos Verstappen haalt uit op Twitter: 'Wat een mafkees is dit'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Jos Verstappen haalt uit op Twitter: 'Wat een mafkees is dit'

Jos Verstappen haalt uit op Twitter: 'Wat een mafkees is dit'
Red Bull Content Pool

Jos Verstappen heeft op Twitter zijn onvrede geuit over Pieter Grinwis, Kamerlid van de ChristenUnie. Volgens de politieke partij moet er binnenkort een Max Verstappen-heffing komen, voor Nederlanders die niet in Nederland wonen.

Max Verstappen is geboren in Hasselt, België en heeft nooit in Nederland gewoond, maar ziet zichzelf wel als Nederlander. Dit omdat hij al vanaf het begin van zijn kartcarrière onder de Nederlandse vlag uitkwam. Toen de Red Bull-coureur in de Formule 1 kwam, besloot hij al snel om te verhuizen naar Monaco, wat veel F1-coureurs doen.

Monaco is het belastingparadijs van Europa. Inwoners van het Prinsdom betalen geen belasting, terwijl grootverdieners in Nederland meer dan de helft van hun inkomen afstaan. Daartegenover staat dat alles ontzettend duur is in Monaco, waarbij de huurprijs van een appartement al gauw meerdere tienduizenden euro's per maand is.

Verstappen-heffing

Volgens Pieter Grinwis moet Nederland een Max Verstappen-heffing gaan invoeren. Dat is het plan van de ChristenUnie als zij in het kabinet komen, tijdens de aankomende verkiezingen. In het NPO Radio 1-programma 'Geld of je Leven' zegt Grinwis: "Als je om fiscale redenen niet in Nederland woont, mag je gaan bijdragen aan de Nederlandse staat."

Jos Verstappen, de vader van Max Verstappen is het hier duidelijk niet mee eens. Op Twitter reageert de voormalig F1-coureur op de post van NPO Radio 1, waarbij hij laat merken dat hij de mening van Grinwis niet deelt.

"Wat een mafketel is dit", zegt Jos op het voorstel van het Kamerlid.

Verstappen in de Quote 500

Overigens heeft Max Verstappen het in 2023 ontzettend goed gedaan als het om vermogen gaat. Waar hij vorig jaar nog op de 500e plek te vinden was in de Quote500, met een vermogen van 120 miljoen euro, is hij dit jaar flink gestegen.

De Formule 1-coureur staat nu op plek 428, met een geschat vermogen van zo'n 150 miljoen euro. Daarmee is Verstappen nog lang niet bij de nummer één van de lijst. Heineken-erfgename Charlene de Carvalho-Heineken, staat net zoals voorgaande jaren op de eerste plek van de lijst. Haar vermogen mag dan met 200 miljoen euro zijn gedaald ten opzichte van 2022, maar nog altijd bedraagt het vermogen van De Carlvalho-Heineken ruim 12,6 miljard euro.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties