F1 Nieuws

Lando Norris durft niks meer te voorspellen: 'Ik heb het opgegeven'

Lando Norris durft niks meer te voorspellen: 'Ik heb het opgegeven'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris durft niks meer te voorspellen: 'Ik heb het opgegeven'

Lando Norris durft niks meer te voorspellen: 'Ik heb het opgegeven'
Red Bull Content Pool

De Red Bull Racing RB19 in handen van Max Verstappen is een waar racemonster gebleken. De Oostenrijkse bolide wist in 2023 19 van de 20 races te winnen, maar dat betekent niet dat Red Bull ook de laatste twee races wel even zal winnen.

Volgens Lando Norris is de huidige Formule 1 daar te onvoorspelbaar voor. In Brazilië had men verwacht dat Mercedes mee zou strijden om de overwinning - ze dachten zelf dat ze stiekem de favoriet waren. Maar Lewis Hamilton mocht met de achtste plek aan het einde van de rit niet klagen. Het team uit Brackley wist slechts vier punten te scoren in de hoofdrace, wat totaal niet verwacht werd.

Voorspellen nutteloos

Dat Mercedes zo tegenviel en McLaren juist zo sterk was in Brazilië, terwijl ze zelf hadden verwacht dat het een hels karwei zou worden om goede punten te scoren, laat volgens Norris zien dat voorspellingen maken voor de laatste twee races van het jaar nutteloos is. Zelfs een makkelijke overwinning van Red Bull Racing durft hij niet meer aan.

"Ik denk niet dat we hadden verwacht om in Brazilië zo competitief te zijn als we zijn geweest", erkent Norris nadat hij de tweede plaats binnen heeft gesleept op Interlagos, achter Max Verstappen. "Dus we blijven onszelf verrassen. Ik heb het opgegeven om te raden waar we zullen staan. Ik bedoel, waarschijnlijk wilde ik na Bahrein niet eens meer denken aan waar we gingen staan... Maar ja, het is met pieken en dalen."

"Ik denk dat iedereen verwachtte dat Mercedes extreem sterk zou zijn dit weekend en ze waren nergens. Iedereen verwachtte dat Ferrari wat competitiever zou zijn en dat waren ze niet, dus ik denk dat niemand het echt weet. Iedereen gokt en veronderstelt, maar niemand weet het totdat we op de baan zijn. Dus laten we het gewoon afwachten", aldus Norris over de laatste twee races van 2023.

Het seizoen wordt over een paar weken afgesloten in Abu Dhabi, maar daarvoor gaat het Formule 1-circus eerst naar Las Vegas!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties