F1 Nieuws

Lando Norris haalt uit naar Nyck de Vries na touché in Miami

Lando Norris haalt uit naar Nyck de Vries na touché in Miami
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris haalt uit naar Nyck de Vries na touché in Miami

Lando Norris haalt uit naar Nyck de Vries na touché in Miami
Red Bull Content Pool

Lando Norris was niet blij met de manier waarop Nyck de Vries hem raakte, tijdens de start van de Grand Prix van Miami. De Brit kende een goede start aan de Grand Prix, maar nog voor bocht 1 waren al zijn inhaalacties alweer teniet gedaan, toen hij een tik aan de achterkant van zijn auto kreeg.

Het was AlphaTauri-coureur Nyck de Vries die zijn rempunt mistte en in de diffuser van Norris botste. Lando ging hierdoor wijd in de eerste knik en zag zichzelf terug op de achttiende positie. Door de touché had hij ook wat schade aan zijn McLaren, waardoor hij de weg naar voren ook niet meer wist te vinden.

Tegenover Motorsport.com laat Norris weten dat hij niet tevreden is met de manier waarop De Vries hem raakte. Volgens Lando heeft Nyck de laatste tijd wel vaker van dit soort incidenten, wat hem eens aan het denken moet laten zetten.

"Ik heb geen idee wat er gebeurde, maar plotseling werd ik geraakt. Hij doet dat wel vaker de laatste tijd, dus hij moet proberen iets eerder te remmen", aldus Norris over de touché van De Vries, die ook al een horror-weekend kende in Azerbeidzjan.

Nyck de Vries legt reden crash uit

Waar Norris dus van mening is dat Nyck de Vries in de toekomst wat eerder moet remmen, geeft de AlphaTauri-coureur aan dat hij niet meer op tijd kon remmen door de late actie van Norris. Door zijn sterke start kwam Lando vlak voor de auto van De Vries te zitten, die daardoor geen tijd meer had om af te remmen.

"Lando had een heel goede start, kwam naast mij en schoot tijdens de remzone net voorbij. Ik kon daar niet meer op reageren, mijn wielen blokkeerden. Daardoor raakten we elkaar. De stewards zullen het waarschijnlijk ook hebben ingeschat als een race-incident", zo liet hij weten aan de Leeuwarder Courant.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties