F1 Nieuws

Toto Wolff na Grand Prix Miami: 'Sneller dan de Red Bull'

Toto Wolff na Grand Prix Miami: 'Sneller dan de Red Bull'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff na Grand Prix Miami: 'Sneller dan de Red Bull'

Toto Wolff na Grand Prix Miami: 'Sneller dan de Red Bull'
Red Bull Content Pool

Volgens Mercedes-baas Toto Wolff had zijn team een beter resultaat kunnen halen tijdens de Grand Prix van Miami, iets wat van tevoren niet werd verwacht. Lewis Hamilton liet eerder dit weekend nog weten dat Mercedes 'moest accepteren' dat ze zeven tienden per ronde tekort kwamen ten opzichte van de concurrentie, maar op het Miami International Autodrome was weinig te merken van die achterstand.

Vooral Lewis Hamilton had een goede snelheid in Miami, die lange tijd bij Sergio Pérez kon blijven, die in een [normaliter] veel snellere auto rijdt. Als de Red Bull RB20 en Mercedes W15 bij elkaar op de baan rijden, wordt de Duitse bolide al heel snel op flinke achterstand gereden, maar dat was in Miami niet het geval, waardoor Wolff het gevoel heeft dat er meer in had gezeten voor zijn equipe.

Een resultaat zoals McLaren was misschien wat onrealistisch, erkent ook Wolff. De Oostenrijker is blij voor Lando Norris en het gehele 'Papaya-team', omdat ze zo lang hebben moeten wachten op een overwinning. Vooral Norris stond al lange tijd droog - zijn laatste overwinning werd behaald in 2018 toen hij actief was in de Formule 2 - en Wolff gunt het de jonge Brit van harte.

"Ten eerste, complimenten voor McLaren en Lando. Hij had allang zijn eerste overwinning moeten hebben en vandaag reed hij een erg sterke race. McLaren zit sinds vorig jaar in een stijgende lijn en dat is goed om te zien; het laat zien wat er mogelijk is. Mijn felicitaties gaan ook uit naar iedereen die betrokken is geweest bij het ontwerp, de productie en het gebruik van de Mercedes krachtbron bij High Performance Powertrains in Brixworth", begint Wolff op de website van Mercedes.

Dat Wolff de motorafdeling van Mercedes een compliment geeft is niet vreemd, aangezien McLaren gebruik maakt van Mercedes-krachtbronnen.

Sterke pace Hamilton

Waar Wolff blij is voor McLaren en Lando Norris, is hij ook zeer te spreken over de snelheid van Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Miami. Volgens de Oostenrijker was Hamilton op een gegeven moment sneller dan een Red Bull. De RB20, in handen van Sergio Pérez, wist uiteindelijk voor Hamilton te blijven, omdat inhalen lastig was, maar op pure snelheid was de W15 beter dan de Oostenrijkse bolide.

"Het goede nieuws in onze race van vandaag was dat we op de medium band lieten zien dat we een goede snelheid hadden. Lewis was op dezelfde compound sneller dan Pérez in de Red Bull, maar hij kon niet echt inhalen. George had wat meer moeite met de harde band, maar over het algemeen was het bemoedigend om te zien welke verbeteringen we sinds vrijdag hebben doorgevoerd en dat we een solide snelheid hadden vergeleken met anderen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties