F1 Nieuws

Lando Norris hekelt Sergio Pérez: 'Deze man heeft een probleem, toch?'

Lando Norris hekelt Sergio Pérez: 'Deze man heeft een probleem, toch?'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris hekelt Sergio Pérez: 'Deze man heeft een probleem, toch?'

Lando Norris hekelt Sergio Pérez: 'Deze man heeft een probleem, toch?'
Red Bull Content Pool

Lando Norris is blij met zijn tweede plaats in de Grand Prix van Japan, maar heeft ook het gevoel dat er meer in zat. Max Verstappen won de race uiteindelijk met bijna twintig seconden voorsprong, maar de helft daarvan werd gemaakt tijdens de Virtual Safety Car-periode.

De race van Lando Norris werd 'verpest' door Sergio Pérez, laat de Brit weten in Suzuka. Pérez knalde met zijn Red Bull in de zijkant van Kevin Magnussen, waardoor de VSC naar buiten kwam en iedereen onder een bepaalde deltatijd moest rijden. Daarnaast is inhalen niet toegestaan onder de Safety Car en daar ging het mis voor Norris.

Pérez, die door het ijs zakte in Japan, maakte een pitstop na zijn touché met Magnussen, maar merkte al snel dat er iets niet juist was met zijn RB19. Daardoor reed hij erg langzaam richting de pitstraat, maar dit deed hij op de racelijn. Toen Lando Norris achter hem vast kwam te zitten, verloor de McLaren-coureur een tiental seconden, omdat hij niet wist of hij Pérez voorbij mocht of niet.

Inhalen onder VSC

Het is strikt verboden om in te halen tijdens een Safety Car of VSC, tenzij het duidelijk is dat er een auto problemen heeft. Een coureur maakt dit normaliter duidelijk om naast de baan te rijden of door in ieder geval de racelijn te verlaten. Pérez deed geen van beiden, waardoor Norris hem niet durfde in te halen, uit angst voor een straf van de FIA.

Omdat Norris dus achter Pérez bleef, die hem ook nog eens van de baan duwde, verloor hij veel tijd op Verstappen, die voor zijn teamgenoot reed. Na de race in Japan laat Norris duidelijk weten dat hij niet onder de indruk was van de manier waarop de Mexicaan reed.

"Deze man had een probleem, toch? Maar je mag niet inhalen onder de VSC, tenzij het duidelijk is dat hij een probleem had. Ik wist niet wat er aan de hand was en of hij een probleem had of niet. Ik wist niet of ik hem in kon halen en durfde het risico niet te nemen", begint Norris bij RaceFans.

"Ik zat aan zijn buitenkant en toen botste hij ook nog eens bijna tegen mij aan. Ik was aan het schelden in mijn helm, een flink ook. Ik was gewoon zo verward, omdat ik niet wist wat ik moest doen. Ik verloor tien seconden er tien seconden door."

Advies voor Pérez

Als Pérez nog een keer schade heeft en de VSC komt naar buiten, kan hij maar beter van de racelijn af rijden. Dat is fijner voor iedereen, geeft Norris zijn conculega advies.

"Als hij een probleem heeft, moet hij aan de kant gaan en duidelijk maken dat hij een probleem heeft. Dat deed hij niet en daardoor kon ik het risico niet lopen om hem in te halen onder de VSC."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties