F1 Nieuws

Sergio Pérez zakt compleet door het ijs tijdens Grand Prix van Japan

Sergio Pérez zakt compleet door het ijs tijdens Grand Prix van Japan
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez zakt compleet door het ijs tijdens Grand Prix van Japan

Sergio Pérez zakt compleet door het ijs tijdens Grand Prix van Japan
Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Japan was er één om nooit te vergeten voor Red Bull Racing. Het Oostenrijkse team wist haar zesde constructeurstitel te pakken op Suzuka, wat eigendom is van de motorpartner van Red Bull, Honda. Maar voor Sergio Pérez ging de race iets minder voortvarend.

Waar Max Verstappen aan de kop van het veld naar een dominante overwinning snelde, kende zijn teamgenoot een dramatische race. Alles wat mis kón gaan voor Pérez, ging ook mis. Dat begon al bij de start.

Pérez kende een slechte start, met veel wielspin, waardoor hij direct in de verdrukking kwam en uiteindelijk een touché had met Lewis Hamilton en Carlos Sainz. Dit zorgde voor schade aan de voorvleugel van zijn RB19 en aan het einde van de ronde kwam Checo dan ook binnen voor een nieuwe voorvleugel.

Daar vond het tweede incident plaats.

Safety car overtreding

Door schade tijdens meerdere touchés in de eerste ronde kwam de safety car gelijk naar buiten, waardoor Pérez zijn pitstop kon maken zonder al te veel tijd te verliezen. Maar alsnog ging het mis voor de Mexicaan. Hij haalde Lance Stroll in voor het inrijden van de pits, wat niet is toegestaan tijdens de safety car, waardoor Pérez een vijf seconden straf te verwerken kreeg.

Het duurde niet lang voor hij deze in kon lossen, aangezien hij een paar ronden later zich weer kon melden in de pits voor een nieuwe voorvleugel.

Kevin Magnussen

Bij Pérez sloegen de stoppen even door tijdens een poging om de Haas van Kevin Magnussen in te halen. Waar hij een ronde eerder al probeerde om de Deen voorbij te gaan in de hairpin - en hij bijna in de achterkant van de Haas vloog - ging het een ronde later alsnog mis.

Pérez remde te laat en knalde met zijn voorvleugel in de zijkant van Magnussen. De Haas-coureur spinde, terwijl Pérez wederom zijn vleugel brak. Aan het einde van die ronde kwam hij naar binnen voor een nieuwe vleugel, waarbij hij direct zijn tijdstraf in kon lossen.

Maar ook hier bleef het niet bij.

Ophouden Lando Norris

Toen Pérez eenmaal zijn tweede voorvleugel vervangen had, voelde hij dat er iets niet klopte met zijn Red Bull. De ophanging stond niet meer juist, waardoor hij rustig terugreed richting de pits. Maar tijdens zijn zondagsritje was hij even vergeten dat er ook andere coureurs op de baan reden.

Lando Norris, die wel aan het racen was, reed in de Spoon-bocht, waar Pérez totaal niet op leek te letten en hem volledig van de baan duwde. Norris verloor hierdoor vijf seconden op Max Verstappen en was daardoor kansloos voor de overwinning, al leek dat vanaf het begin al wel duidelijk.

Het was een opeenstapeling van problemen en fouten van Pérez in Japan, die misschien wel zijn slechtste Grand Prix in Red Bull-kleuren meemaakte, na de GP van Monaco eerder dit jaar.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties