F1 Nieuws

Christian Horner denkt het zijne van de horror-race van Sergio Pérez in Japan

Christian Horner denkt het zijne van de horror-race van Sergio Pérez in Japan
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner denkt het zijne van de horror-race van Sergio Pérez in Japan

Christian Horner denkt het zijne van de horror-race van Sergio Pérez in Japan
Red Bull Content Pool

Het was een race van twee gezichten voor Red Bull Racing in Japan. Waar Max Verstappen met zijn overwinning ervoor zorgde dat het team het zesde kampioenschap voor constructeurs binnen wist te halen, kende Sergio Pérez een dramatische race.

De Mexicaan viel uiteindelijk uit op Suzuka, maar daarvoor ging alles mis wat er mis kón gaan voor Pérez, die compleet door het ijs zakte. Nadat Christian Horner dit weekend duidelijk maakte dat Red Bull in 2024 gaat kijken naar de bezetting van de zitjes binnen de Red Bull-familie - en Pérez 'in the hot seat' zit - lijkt de druk te veel te worden voor Checo.

Terugkijkend op zijn race in Japan kan Pérez ook niet anders dan ontevreden zijn over zijn eigen prestaties, al kon hij er zelf ook niet altijd evenveel aan doen, zo laat hij weten bij de Spaanstalige tak van Fox Sports.

"Bij de start had ik last van wielspin, omdat de temperatuur in de banden te ver gedaald waren. Daar hadden we een misberekening in gemaakt. Daardoor had ik geen enkele grip en kwam ik richting bocht 1 in een sandwich te zitten tussen Hamilton en Sainz", begint Pérez.

"Daardoor had ik schade aan de auto en had ik moeite in de snelle bochten. Daarom probeerde ik Magnussen in te halen in een langzame bocht, maar daar had ik geen ruimte en raakte ik hem. Dat was mijn fout."

Pérez is blij voor het team

Hoewel zijn eigen race niet verliep zoals gehoopt, laat Pérez weten dat hij wel erg blij is voor het team, dat kampioen werd in Japan: "Het was een totale ramp voor mij vandaag, maar het was een geweldige dag voor het team, om hier het constructeurskampioenschap te winnen."

En volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is Pérez, ondanks zijn dramatische race op Suzuka, een belangrijk onderdeel van het team en het succes is daarom ook deels aan hem te danken. Maar ook de Brit kon niet ontkennen dat het niet de dag van Checo was.

"Hij is vandaag door een aantal voorvleugels heen gegaan. Bij de start kreeg hij een paar tikken te verwerken, daarna kreeg hij een penalty en er was natuurlijk die actie op Magnussen... Het was zijn dag niet, maar ik weet zeker dat hij de volgende race er weer zal staan. Hij is een groot onderdeel van dit succes", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties