F1 Nieuws

'Lando Norris maakt keuze tussen McLaren en Red Bull na aanhoudende geruchten'

'Lando Norris maakt keuze tussen McLaren en Red Bull na aanhoudende geruchten'
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

'Lando Norris maakt keuze tussen McLaren en Red Bull na aanhoudende geruchten'

'Lando Norris maakt keuze tussen McLaren en Red Bull na aanhoudende geruchten'
XPB/Press Association Images/BSR Agency

Red Bull Racing heeft mogelijk een poging ondernomen om Lando Norris los te weken bij McLaren, zodat hij volgend jaar naast Max Verstappen gezet kon worden in de RB20. Dat meldt Joe Saward in zijn Green Notebook.

Volgens de Britse journalist, die al tientallen jaren rondloopt in het Formule 1-paddock en daardoor gerenommeerd is in de sport, gaan er geruchten in de rondte dat Red Bull Racing van plan was om Norris uit zijn contract te kopen bij McLaren.

Het is geen geheim dat Sergio Pérez niet goed genoeg presteert bij het team van Max Verstappen. Door de diskwalificatie van Lewis Hamilton in de VS heeft Pérez een beetje ademruimte gekregen, maar zijn P2 in het kampioenschap is nog altijd niet zeker, terwijl hij al het hele jaar gebruik maakt van de dominante auto.

Publiekelijk heeft de Mexicaan telkens de steun gekregen van Red Bull Racing, maar achter de schermen zou het Oostenrijkse team bezig zijn aan het vinden van een vervanger voor het volgende seizoen, omdat het op deze manier niet door kan gaan. In die zoektocht zijn ze - wederom - uitgekomen bij Lando Norris.

Norris en Red Bull

Al jaren wordt de naam van Lando Norris genoemd bij Red Bull als mogelijke teamgenoot van Max Verstappen. De Brit had in het verleden zelfs een akkoord met het team, om bij Toro Rosso [nu AlphaTauri] plaats te nemen. Maar op het laatste moment koos Norris er toch voor om bij McLaren te tekenen en daar voor zijn kans te gaan.

Sindsdien heeft Red Bull nog een paar keer geprobeerd om Norris los te weken bij McLaren, maar telkens verlengde de talentvolle Lando zijn contract bij het Britse team.

'Norris wijst Red Bull wéér af'

Ook dit seizoen heeft Lando Norris het dominante team afgewezen, aldus Joe Saward. De Brit heeft te horen gekregen dat Red Bull een poging heeft gedaan om Norris uit zijn contract bij McLaren te kopen - welke tot en met het einde van 2025 loopt - maar omdat het team nu zó hard inloopt op Verstappen en co. heeft Norris besloten om zijn huidige team trouw te blijven.

"Een paar weken geleden was er vaag sprake van dat Red Bull Lando Norris uit zijn McLaren-contract wilde kopen om hem in 2024 naast Max Verstappen te laten racen. Iedereen ontkende het, maar er waren wel degelijk gesprekken. Er is mij verteld dat Lando er uiteindelijk van afzag, misschien omdat de prestaties van McLaren verbeterden", aldus Saward.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties