F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over afreizen naar Mexico-stad na incident met fans

Max Verstappen laat zich uit over afreizen naar Mexico-stad na incident met fans
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over afreizen naar Mexico-stad na incident met fans

Max Verstappen laat zich uit over afreizen naar Mexico-stad na incident met fans
Red Bull Content Pool

Na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten werd Max Verstappen stevig uitgefloten door de Mexicaanse fans, aanwezig op het Circuit of the Americas. De Nederlander is nog altijd niet populair onder de fans van Sergio Pérez, na het incident tussen de twee in Brazilië 2022.

Het is ondertussen bijna een jaar geleden dat Verstappen weigerde zijn plek terug te geven aan Pérez, waarna Checo in de media verkondigde dat hij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk was voor de kampioenschappen van Verstappen. De interne crisis bij Red Bull werd vooral in Mexico groots opgepakt, omdat ze daar van mening waren dat Pérez onrecht werd aangedaan.

In Abu Dhabi zat het allemaal weer goed tussen Max en zijn teamgenoot, maar de Mexicaanse fans zijn nooit over het incident heen gekomen. Daar wordt Verstappen nog altijd gezien als 'de slechterik', waardoor Christian Horner verwacht dat hij in Mexico-Stad geen warm onthaal zal krijgen vanuit de plaatselijke bevolking.

Verstappen kijkt alsnog uit naar de race

Maar voor Max Verstappen maakt het helemaal niks uit dat de fans hem uitfluiten en uitjoelen. Zolang hij aan het einde van het weekend met de beker voor de eerste plek naar huis gaat, mogen ze hem noemen zoals ze willen.

Verstappen kijkt dan ook net zo veel uit naar het aankomende raceweekend als naar de andere weekenden van dit seizoen. Denken aan het incident in Austin denkt Max niet. Het enige wat er in hem omgaat is hoe hij zijn vijfde overwinning op het circuit in Mexico-Stad te pakken krijgt.

"Het is geweldig om naar Mexico te gaan, het team heeft daar een geweldige geschiedenis met overwinningen en een dubbel podium in de afgelopen twee jaar. Het is natuurlijk Checo's thuisrace, dus het wordt een grote race voor ons. De sfeer is altijd geweldig als je door Foro Sol [het stadion] rijdt", zo begint Max.

"Mexico-Stad is het hoogstgelegen circuit van het seizoen, wat meer stress oplevert voor de auto's, maar de RB19 heeft in de meeste omstandigheden foutloos gereden, dus ik ben benieuwd hoe we zullen presteren."

Geen Sprint

Verstappen is ook vooral heel fijn dat er in Mexico geen Sprint verreden wordt. De Limburger heeft al talloze keren aangegeven dat hij geen fan is van het format en om 'gewoon' drie vrije trainingen te hebben, vindt hij wel even prima.

"We keren dit weekend ook terug naar het normale raceformaat, dus dat is goed voor de tweede race van de triple header. Na Austin kunnen we verwachten dat de race meer een gevecht wordt, maar we zullen onze strategie gebruiken om onze kracht te gebruiken. Het doel is om te blijven winnen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties