F1 Nieuws

Lando Norris over tweede Red Bull-stoeltje: 'Geen onzin'

Lando Norris over tweede Red Bull-stoeltje: 'Geen onzin'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris over tweede Red Bull-stoeltje: 'Geen onzin'

Lando Norris over tweede Red Bull-stoeltje: 'Geen onzin'
Red Bull Content Pool

McLaren-coureur Lando Norris zou in de toekomst graag naast Max Verstappen rijden. De Brit geeft echter aan dat het zwaar is om de teamgenoot van Verstappen te zijn, aangezien je al snel de status van tweede coureur krijgt naast de 25-jarige Limburger.

Norris rijdt tot en met 2025 bij het team van McLaren en als het aan teambaas Zak Brown ligt blijft Norris ook na 2025 in het papajaoranje rijden. Volgens de Amerikaanse teambaas is McLaren als familie voor Norris en wil het team hem een auto bieden die kan strijden om de overwinning. "We hebben nog geen race gewonnen met Lando, maar McLaren is zijn familie en dus twijfel ik er niet aan dat hij met ons door wil in de toekomst. Het beste wat we kunnen doen om Lando te behouden, is om hem te laten zien dat hij bij ons de kans heeft om voor wereldkampioenschappen te kunnen vechten", vertelde Brown onlangs tegen ESPN.

Teamgenoten?

Bij McLaren wil men dus graag door met Norris, maar ook de Brit zelf moet door willen met McLaren. In het verleden werd Norris al een gepolst door Red Bull voor een zitje naast Verstappen. Wanneer Jack Plooij Norris vraagt naar een zitje naast Verstappen, dan laat de Brit weten dat hij graag naast de Nederlander zou willen rijden. "Ik zou die kans graag krijgen", begint de Brit voor de camera van Ziggo Sport.

Norris wil echter niet naar Red Bull verhuizen om naast Verstappen te rijden. "Misschien kan Max naar McLaren komen als hij zich vooraan begint te vervelen." Op de vraag of je bij Red Bull al gelijk de tweede coureur bent, geeft Norris aan dat je inderdaad al snel de tweede rijder bent bij Red Bull. "Dat is geen onzin. Als je van Max verliest, dan ben je de tweede coureur."

Snelheid

Mochten Verstappen en Norris ooit bij hetzelfde team rijden, dan denkt Norris dat de strijd met Verstappen hevig zal worden. Echter, Norris kan niet zeggen of hij net zo snel zal zijn als Verstappen. "Ik zou het graag willen geloven, maar ik kan er geen volmondig ja of nee op zeggen. Niemand zal ooit zeggen dat het makkelijk is om Max te verslaan. Hij is een van de beste coureurs van de Formule 1. Als Max weer wint, dan moet je blij zijn dat je kunt meemaken wat hij doet. Veel mensen kunnen dat namelijk niet."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties