F1 Nieuws

Lando Norris toont beelden uit ziekenhuis na ongeluk in Las Vegas

Lando Norris toont beelden uit ziekenhuis na ongeluk in Las Vegas
©Lando Norris Instagram
F1 Nieuws

Lando Norris toont beelden uit ziekenhuis na ongeluk in Las Vegas

Lando Norris toont beelden uit ziekenhuis na ongeluk in Las Vegas
©Lando Norris Instagram

McLaren-coureur Lando Norris heeft niet lang kunnen genieten van het Formule 1-circuit in Las Vegas. De Brit moest de race na de vierde ronde al verlaten, nadat hij zijn McLaren MCL60 in de muur had geplant. De impact was immens en voor de zekerheid moest Norris naar het ziekenhuis in Vegas.

Op de tv-beelden was te zien dat er een auto snel door het beeld schoof, maar het was nog onduidelijk wat er aan de hand was. Uiteindelijk bleek Norris met hoge snelheid in de bandenstapel gereden te zijn bij bocht 12, wat normaliter geen plek is waar een ongeluk verwacht wordt.

In de herhaling werd duidelijk wat er gebeurd was. Norris raakte zijn McLaren kwijt in de bocht, spinde en knalde zijwaarts hard in de muur. De auto van Lando schoof tientallen meters door en belandde uiteindelijk in de bandenstapel. Hij liet al snel weten dat hij oké was en stapte zelf ook uit, maar hij moest toch mee naar het medische centrum.

Daar was men niet helemaal tevreden over de uitslagen van het onderzoek, waardoor hij uit voorzorg naar het ziekenhuis in Las Vegas vertrok. Inmiddels is Norris terug en mankeert hij gelukkig niks, waardoor hij de beelden uit het ziekenhuis kan delen op social media.

Reden voor crash

Andrea Stella, teambaas van McLaren, weet inmiddels wat er aan de hand was bij de crash van Norris. Volgens de Italiaan was een hobbel in de weg, gecombineerd met de lage (banden)temperatuur de reden voor de klapper. Mocht deze race in de toekomst telkens in de nacht verreden worden, wil Stella dat die hobbel uit de weg gehaald wordt.

"Lando heeft zich vermoedelijk laten verrassen door de hobbel en het feit dat zijn banden nog koud waren. We hebben verder geen problemen met de auto gevonden. Als deze race een nachtrace blijft, moet dit opgelost worden. Want de banden zullen dan ieder jaar koud blijven en weinig grip geven, waardoor deze bocht gevaarlijk wordt", aldus Stella.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties