F1 Nieuws

Lando Norris verdedigt Max Verstappen: 'Wie daaraan twijfelde is dom'

Lando Norris verdedigt Max Verstappen: 'Wie daaraan twijfelde is dom'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris verdedigt Max Verstappen: 'Wie daaraan twijfelde is dom'

Lando Norris verdedigt Max Verstappen: 'Wie daaraan twijfelde is dom'
Red Bull Content Pool

Het leek het hele weekend de kant van Lando Norris en Oscar Piastri op te vallen, want de twee McLaren-coureurs maakten in alle sessies een goede indruk. Maar toch was daar in Q3 Max Verstappen die 'gewoon' weer de snelste tijd van de kwalificatie neerzette. De achtste pole position op rij, tegen de verwachtingen van dat weekend in. Norris doet zijn zegje over de klasse van Verstappen en verdedigt hem tegenover de media.

Max Verstappen, die met zijn achtste pole op rij nu het record van Ayrton Senna heeft geëvenaard, was zicht- en hoorbaar emotioneel over het behalen van de snelste tijd in Imola. Zelfs Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was na afloop sprakeloos over de kwaliteiten van zijn coureur. "Weet je... wauw, Max heeft deze écht uit het vuur gesleept", klonk het vanuit Horner.

Het was ook een moeizaam weekend voor de Nederlander, die tijdens de tweede vrije training op de vrijdag de zevende tijd noteerde. Een pole position in Italië stond bij weinig mensen nog maar in de lijn der verwachting, maar toch wist Verstappen deze te overtreffen met een waanzinnige ronde in Q3.

"Een beetje dom"

Toen er na afloop gesproken werd met de rijders over hun prestaties tijdens de kwalificatie, wilde Lando Norris wel even wat kwijt over de lage verwachtingen rondom de kwalificatie van de Nederlander.

"Max heeft misschien niet het beste weekend achter de rug, maar de mensen die eraan twijfelden of Max of Red Bull dit niet meer recht zou kunnen trekken, vind ik een beetje dom", aldus de Britse vriend van Verstappen.

Norris over zijn kwalificatie

De jonge Brit sprak ook nog over zijn eigen kwalificatie, waar hij enigszins teleurgesteld over was. Desondanks mocht de coureur dankzij een gridstraf van zijn teamgenoot Oscar Piastri plaatsnemen op de eerste startrij, achter Verstappen. "Er had meer in gezeten, de auto was al het hele weekend heel goed, dan is dit nogal frustrerend", had Norris te melden over zijn kwalificatie.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties