F1 Nieuws

Lewis Hamilton blijft pushen om 'droomrace' aan de kalender toe te voegen

Lewis Hamilton blijft pushen om 'droomrace' aan de kalender toe te voegen
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton blijft pushen om 'droomrace' aan de kalender toe te voegen

Lewis Hamilton blijft pushen om 'droomrace' aan de kalender toe te voegen
Mercedes F1 Media

De Grand Prix van Zuid-Afrika wordt nu al een paar jaar aan de Formule 1 gelinkt, maar een plek op de kalender heeft het nog niet. In 2023 werd de Grand Prix van België gered door het uitblijven van een race op Kyalami, omdat ze de financiën niet rond kregen.

In 2024 gaat Zuid-Afrika een nieuwe poging ondernemen om een plekje op de kalender te bemachtigen en Lewis Hamilton is daar groot voorstander van. Achter de schermen is hij ook aan het pushen bij de Formule 1 om terug te keren naar Afrika, waar in 1993 voor het laatst werd gereden.

Tegenover ESPN laat Hamilton weten dat het zijn droom is om ooit in Afrika te racen, aangezien hij zijn roots daar heeft liggen en hij een grote fanbase heeft in het continent.

"Hopelijk zien we dat tot stand komen. Dat is een grote droom voor mij. Om te racen in Afrika in mijn actieve carrière is echt een onwijs grote droom. Ik weet dat ik we daar veel fans hebben, of dat ik veel fans heb in ieder geval. Ik weet dat de mensen daar nu ontzettend genieten van de Formule 1", begint Hamilton.

Op de achtergrond 

Als enige donkere coureur op de grid is het ook niet verwonderlijk dat Hamilton graag in Afrika wil racen. Het is het enige bewoonde continent waar de F1 op dit moment niet actief is en dat moet veranderen. Daar maakt Hamilton zich dan ook hard voor op de achtergrond.

"Het is waar ik op de achtergrond werk van maak. Het zou echt geweldig zijn. Stel je voor wat we daar kunnen bereiken als we in Zuid-Afrika gaan racen", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat Hamilton deze droom uitspreekt. Vorig jaar liet hij ook al weten dat de volgende nieuwe race in Afrika moet zijn.

De volgende die ik aangekondigd wil zien, is Zuid-Afrika. Ik wil Afrika horen. We racen op elk ander continent, dus waarom niet? Uiteindelijk komen mijn voorouders daar vandaan, dus mij voor persoonlijk is het ook belangrijk

Hamilton na de aankondiging van een race in Las Vegas

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties