F1 Nieuws

Lewis Hamilton geeft strijd met Sergio Pérez nog niet op: 'Twee rampen'

Lewis Hamilton geeft strijd met Sergio Pérez nog niet op: 'Twee rampen'
F1 Nieuws

Lewis Hamilton geeft strijd met Sergio Pérez nog niet op: 'Twee rampen'

Lewis Hamilton geeft strijd met Sergio Pérez nog niet op: 'Twee rampen'

Het is voor Lewis Hamilton nog niet zover dat hij Sergio Pérez alvast feliciteert met zijn tweede plaats in het kampioenschap, al moet de Brit ook toegeven dat het gat nu wel erg groot is. Met nog twee races te gaan heeft Hamilton een achterstand van 32 punten op de Red Bull-coureur.

Door de mindere vorm van Sergio Pérez in het 2023 Formule 1-seizoen had hij voor lange tijd de hete adem van Fernando Alonso en Lewis Hamilton in zijn nek, maar uiteindelijk lijkt hij de tweede plek in het kampioenschap alsnog vast te houden. De Mexicaan heeft een voorsprong van 32 punten en volgens Lewis Hamilton is dat wel erg veel.

Maar de zevenvoudig wereldkampioen geeft niet zomaar op. Zolang hij een minimale kans ruikt om Pérez te verslaan, zal hij die met beide handen aangrijpen, ook al lijkt het onmogelijk. Dat laat Hamilton weten in gesprek met RN365.

"Ik kom achter Pérez aan, maar om eerlijk te zijn is hij wel wat te ver weg. 32 punten in twee races... Dat zou betekenen dat hij twee rampen moet hebben en ik twee keer minimaal tweede moet worden. Maar voor mij maakt het ook niet uit of we tweede of derde worden, ik denk dat ik nog steeds een geweldig jaar heb gehad met de auto die ik tot mijn beschikking had", begint Hamilton.

Dominante RB19

Voor Hamilton is het al speciaal genoeg dat hij in Mexico en de Verenigde Staten dicht bij Max Verstappen kon blijven en hij zo lang in de buurt zat van Sergio Pérez in het kampioenschap. De Brit is zo blij, omdat hij beseft hoe dominant de RB19 precies is. Volgens Hamilton is het de meest dominante auto van deze eeuw.

"We hadden nooit verwacht dat we voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap zouden vechten en dat we op de deur zouden kloppen bij de meest dominante auto van deze eeuw. Ik ben al lang dankbaar dat we hier zijn gekomen en we alsnog een soort van prima seizoen hebben gedraaid. Het was veel beter dan vorig jaar", erkent de Mercedes-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties