F1 Nieuws

Sergio Pérez weet waar de sleutel ligt dit weekend: 'Dat gaat cruciaal zijn'

Sergio Pérez weet waar de sleutel ligt dit weekend: 'Dat gaat cruciaal zijn'
BSR Agency
F1 Nieuws

Sergio Pérez weet waar de sleutel ligt dit weekend: 'Dat gaat cruciaal zijn'

Sergio Pérez weet waar de sleutel ligt dit weekend: 'Dat gaat cruciaal zijn'
BSR Agency

Voor Sergio Pérez is het duidelijk: Red Bull Racing moet vanaf de eerste meters in de eerste vrije training scherp en alert zijn. Daar zal namelijk het verschil gemaakt worden voor de rest van het weekend. Het team dat de auto zo snel mogelijk op rails heeft, zal sterk voor de dag komen in Las Vegas.

Op donderdagavond - vrijdagochtend Nederlandse tijd - zullen de coureurs voor het eerst gaan racen over De Strip in Las Vegas. Speciaal voor deze Grand Prix heeft de organisatie een circuit van meer dan zes kilometer aangelegd, waardoor de coureurs op compleet nieuw asfalt gaan rijden.

Daarnaast liggen de temperaturen in de avond ontzettend laag. Er werden temperaturen van richting het vriespunt verwacht, maar zo erg gaat het gelukkig niet worden. De verwachting is dat de coureurs moeten racen met een luchttemperatuur van zo'n 15 graden, wat nog altijd problemen met de banden mee zal brengen.

Het is voor Pérez dan ook belangrijk dat Red Bull vanaf het eerst moment scherp is dit weekend. De eerste vrije training gaat de sleutel zijn voor succes in Vegas.

"VT1 gaat cruciaal zijn. We moeten zó veel informatie verzamelen", begint Checo bij de Mexicaanse pers. "Ik vind het circuit tof, het heeft interessante bochten, die langzamer zullen zijn dan we van tevoren hadden verwacht. Ik heb een goed gevoel over de kwalificatie, het zal erg veeleisend zijn om de band de hele ronde in leven te houden, we zullen geen fouten mogen maken", aldus Pérez.

Voorproefje

Het zal voor Sergio Pérez overigens niet de eerste keer zijn dat hij met een Formule 1-auto door de straten van Las Vegas scheurt. In 2022 mocht hij al in de RB7 door de gokstad rijden ter promotie voor de race, dit weekend. De Mexicaan kijkt daardoor nóg meer uit naar de race.

"Vegas wordt een waanzinnige race! Je kunt nu al zien dat de hele stad is overgenomen door de Formule 1 en het wordt heel uniek om door de straten van Vegas te racen. Ik heb er al een voorproefje van gehad toen het team hier vorig jaar met de RB7 reed om de race te promoten en het was vreemd om hier als toerist over de Strip te rijden in een F1-auto."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties