F1 Nieuws

Lewis Hamilton heeft bijzonder excuus voor Q1-exit kwalificatie Grand Prix China

Lewis Hamilton heeft bijzonder excuus voor Q1-exit kwalificatie Grand Prix China
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton heeft bijzonder excuus voor Q1-exit kwalificatie Grand Prix China

Lewis Hamilton heeft bijzonder excuus voor Q1-exit kwalificatie Grand Prix China
DPPI/BSR Agency

Voor Lewis Hamilton is de zaterdag in China een dag van gemixte emoties geworden. De Brit wist tijdens de Sprint een knappe tweede plek te behalen, door bij het begin van de korte race voorbij te gaan aan Lando Norris en even aan de leiding te gaan. Na een aantal rondes moest hij Max Verstappen aan zich voorbij laten, maar Hamilton wist de tweede positie tot aan het einde vast te houden, waarmee hij voor onder andere Sergio Pérez eindigde.

Dit zorgde ervoor dat de verwachtingen hooggespannen waren voor de kwalificatie op het Shanghai International Circuit. Kon Lewis Hamilton zijn kunstje van eerder op de dag een vervolg geven? Het antwoord daarop was, nee. Voor de zevenvoudig wereldkampioen werd de kwalificatie een zeer pijnlijke sessie, doordat hij in Q1 het speelveld al moest verlaten, met een achttiende tijd.

Hamilton onthult reden voor Q1-exit

Maar volgens Hamilton was er een speciale reden voor zijn vroege exit uit de kwalificatie. Niet de lock-up die hij had in bocht 14 was schuldig aan het feit dat hij niet naar Q2 wist te geraken, maar een aantal wijzigingen aan de afstelling speelde een grote rol. Tussen de Sprint en de kwalificatie heeft Hamilton, samen met zijn team, wat veranderingen doorgevoerd aan zijn set-up, maar deze pakten compleet verkeerd uit, laat de Brit weten.

"We hebben enorme veranderingen gemaakt aan de afstelling, om te experimenteren na de Sprint. Ik ga morgen mijn uiterste best doen, maar als achttiende starten is natuurlijk niet best. Toen ik de wijzigingen aan de afstelling maakte, dacht ik: het kan toch zeker niet erger worden dan het was. Maar dat was dus wel zo. Zo'n dingen gebeuren nou eenmaal", aldus Hamilton.

Slecht voorgevoel na Sprint

Het slechte resultaat van Hamilton in de kwalificatie komt ook niet helemaal uit de lucht vallen. Volgens de Mercedes-coureur waren er tijdens de Sprint al tekenen dat het een stuk lastiger zou gaan worden om goede punten te scoren, nu het droog was op het circuit in Shanghai. Hamilton kwam gemiddeld een seconde per ronde tekort op Max Verstappen in de Sprint en wilde hierdoor wat wijzigingen maken aan zijn set-up, in de hoop dat dat wat zou veranderen.

"Als ik heel eerlijk ben, ligt de tweede plaats [in de Sprint] voor meer dan 90% aan de regen van gisteren. We hebben geen briljante stap gemaakt ten opzichte van de vorige race. De auto is precies hetzelfde. We vechten tegen dezelfde problemen als in de vorige race. Waarschijnlijk zitten we qua tempo in dezelfde positie [als in Japan]", was Hamilton als negatief na de Sprint in China.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties