F1 Nieuws

Lewis Hamilton is er klaar mee: 'Je bent gewoon de dagen aan het aftellen'

Lewis Hamilton is er klaar mee: 'Je bent gewoon de dagen aan het aftellen'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton is er klaar mee: 'Je bent gewoon de dagen aan het aftellen'

Lewis Hamilton is er klaar mee: 'Je bent gewoon de dagen aan het aftellen'
Mercedes F1 Media

Mercedes-coureur Lewis Hamilton is klaar met zijn W14. De bolide kende tijdens de Sprint een zeer wisselvallig karakter én vrat ook nog eens door haar banden heen. Voor Hamilton is de tijd van het aftellen naar komend seizoen dan ook begonnen.

In Brazilië waren alle ogen gericht op Mercedes. Afgelopen seizoen wist de Duitse formatie immers de reeks aan overwinningen in de tweede seizoenshelft van Red Bull te doorbreken in São Paulo. Dit weekend werd gehoopt dat Mercedes dat kunstje kon herhalen.

Tijdens de Sprint lukte dat echter niet en Hamilton en diens Mercedes-teamgenoot George Russell kwamen als zevende en vierde over de streep. Alleen tijdens de beginfase van de race kon Mercedes een vuist maken naar de top van het veld, maar naarmate de race vorderde gleden de beide Zilverpijlen steeds verder af.

Onder- en overstuur

"Ik had een goede start en we probeerden daarna de juiste balans met de vleugels te vinden. Ik had echter veel onderstuur, een beetje overstuur en dat is waardoor de banden er zo hard aangingen. In de tweede sector had ik veel onderstuur. We hebben waarschijnlijk de verkeerde set-up gekozen, maar het is wat het is", begint Hamilton bij Speedcafe.com, doelend op de parc fermé-regels die sinds afgelopen vrijdag van kracht zijn.

Onverwacht

Dat de W14 zo slecht voor de dag zou komen in São Paulo had men niet verwacht bij Mercedes. "De afgelopen paar races waren we erg enthousiast met de progressie die we maakten. Dat was echt heel erg positief. Dan gaan we naar een ander circuit en heb je ineens de slechtste bandendegradatie die je sinds jaren hebt gehad. Je kunt dus niet echt dingen verwachten."

Hamilton kijkt dan ook uit naar het einde van het huidige seizoen. De W15 van komend jaar moet immers een flinke stap in de juiste richting zijn voor de formatie uit Brackley. "Nog maar een paar races met deze auto en dan is het voorbij, dus dan ben ik erg blij. Dit jaar ben je gewoon de dagen aan het aftellen", aldus de coureur uit Stevenage.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties