F1 Nieuws

Toto Wolff sluit mogelijke lobby van Mercedes tegen Red Bull niet uit

Toto Wolff sluit mogelijke lobby van Mercedes tegen Red Bull niet uit
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff sluit mogelijke lobby van Mercedes tegen Red Bull niet uit

Toto Wolff sluit mogelijke lobby van Mercedes tegen Red Bull niet uit
BSR Agency

Het is voor Toto Wolff niet uitgesloten dat Mercedes voor een regelwijziging gaat lobbyen bij de FIA. In het verleden is het voorgekomen dat de FIA een regel introduceerde om Mercedes af te remmen, maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd bij Red Bull Racing.

Red Bull en Max Verstappen zijn nu al twee seizoenen dominant en er lijkt voorlopig ook geen einde te komen aan deze Verstappen-periode. De Nederlander wist in 2023 zestien van de negentien races te winnen, waarmee hij een nieuw record vestigde en dat doet bij Mercedes en Wolff nog altijd pijn, zeker als hij terugkijkt naar het verleden.

Tijdens het 2020 Formule 1-seizoen werd er namelijk een regelwijziging geïntroduceerd, waarbij de vloer van de auto's flink zou veranderen. Dit bleek in de praktijk erg gunstig te zijn voor Red Bull Racing, maar desastreus voor Mercedes. In gesprek met De Telegraaf laat Wolff weten dat die regelwijziging er voor heeft gezorgd dat Red Bull ineens kon strijden om de titel in 2021.

"Dat heeft ons toen flink geraakt en pas halverwege het seizoen hadden we dat opgelost", zegt de Oostenrijker in Brazilië. Omdat hij weet hoeveel pijn dat heeft gedaan bij het team uit Brackley laat hij de FIA liever ook geen regelwijziging introduceren om Red Bull af te stoppen. Maar helemaal uitsluiten doet hij het ook niet.

"Ik vind niet dat je een team pijn moet doen, alleen maar omdat zij het gewoonweg beter voor elkaar hebben dan de rest. Dat moet je accepteren. Kijkend naar onze simulaties en calculaties voor 2022, met de grote reglementswijzigingen in de sport dachten we dat we een heel goede auto hadden gebouwd. Het bleek een heel slechte auto. Maar de motivatie is enorm om Red Bull bij te halen, zonder dat we hoeven wachten op plotselinge regelwijzigingen of op het nieuwe tijdperk vanaf 2026", aldus Wolff.

Tot nu toe

Omdat Mercedes liever niet wil dat de FIA een ander team pijn doet, hebben ze nog niet gelobbyd voor een regelwijziging. Maar Wolff laat aan het einde van zijn relaas weten dat het ook niet uitgesloten is dat het Duitse team dat voor 2026 alsnog gaat doen.

"We moeten op eigen kracht het gevecht aangaan met Red Bull. Dat doe ik liever dan te lobbyen om iets te veranderen. Dat hebben we dus ook niet gedaan. Tot nu toe dan...", zo sluit hij af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties