F1 Nieuws

Lewis Hamilton krijgt dreun te verwerken: 'Max Verstappen is sneller'

Lewis Hamilton krijgt dreun te verwerken: 'Max Verstappen is sneller'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lewis Hamilton krijgt dreun te verwerken: 'Max Verstappen is sneller'

Lewis Hamilton krijgt dreun te verwerken: 'Max Verstappen is sneller'
Red Bull Content Pool

Het is voor Helmut Marko niet eens meer een vraag wie voor hem de beste coureur van het veld is. In dat vakje is namelijk maar één juiste naam in te vullen: Max Verstappen. Volgens de adviseur van Red Bull zou Verstappen in ieder team uitblinken.

In 2023 wist Max 19 van de 22 races gewonnen. Hij wordt door onder andere Nico Rosberg nu al gezien als één van de beste coureurs aller tijden en het enge is dat hij alleen nog maar beter wordt. Verstappen is pas 26 jaar oud en zal dus ieder jaar nog een beetje groeien.

Als Helmut Marko door Motorsport-Total gevraagd wordt hoe goed Verstappen nou écht is, geeft de Oostenrijker een voorbeeld. Plaats Max in elke willekeurige auto op de grid en hij zorgt dat er resultaten komen. Dat weet Marko zeker.

"Max zou in in iedere auto een klasse apart zijn. Hij zou zelfs met een AlphaTauri of een Haas, welke beter zijn in de kwalificatie, de pole pakken", aldus Marko.

De man uit Graz is van mening dat 'zijn' coureur in de afgelopen jaren ontzettend gegroeid is: "De Max van 2020 kan je niet meer vergelijken met de Max van 2023, alleen de naam is nog hetzelfde. Hij is enorm gegroeid."

"Voor mij was Hamilton altijd de meester van het lezen van een race, hoe hij bijvoorbeeld zijn banden kon managen. Maar Max heeft dat niveau nu geëvenaard, als hij zelfs niet al beter is. Max is namelijk sneller", aldus de Oostenrijker.

Verstappen vs Vettel

Binnen Red Bull Racing had Marko altijd het gevoel dat Vettel de beste coureur was die ooit in de F1 heeft gereden, maar die mening heeft hij moeten bijstellen, zo gaf hij onlangs aan. Max Verstappen is het niveau van Vettel al lang ontstegen.

"We dachten bij Red Bull altijd dat Sebastian de beste coureur ooit was, maar toen kwam Max voorbij. Sebastian was een harde werker met een goede basissnelheid, maar op dat vlak is Max nu ook de betere coureur. Max kan gelijk vol gas gaan en dat toont daarmee zijn enorme natuurlijke talent. Max heeft de auto goed onder controle, zelfs als hij vol gas rijdt"

Helmut Marko vergelijkt Vettel en Verstappen

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties