F1 Nieuws

Lewis Hamilton moet kiezen tussen Verstappen en Newey: 'Allebei niet'

Lewis Hamilton moet kiezen tussen Verstappen en Newey: 'Allebei niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lewis Hamilton moet kiezen tussen Verstappen en Newey: 'Allebei niet'

Lewis Hamilton moet kiezen tussen Verstappen en Newey: 'Allebei niet'
Red Bull Content Pool

Als Lewis Hamilton en Mercedes dichter bij Red Bull Racing willen komen, hebben ze misschien wat hulp van binnenuit nodig. Het Oostenrijkse team lijkt op dit moment onverslaanbaar, maar als ze hun stercoureur of meesterontwerper moeten afstaan aan Mercedes, kan het weleens heel snel klaar zijn met de dominantie.

Maar voor de zevenvoudig wereldkampioen is dat helemaal niet nodig. In gesprek met Motorsport Italia laat de Brit weten dat hij zowel Verstappen als Newey niet naar Mercedes wil halen. Hamilton wil simpelweg dat zijn team zich verbetert en met Red Bull Racing gaat vechten.

"Ze stelden mij een vraag: 'Zou je liever Max of Newey bij Red Bull weghalen?' Of iets in die richting. Ik zei toen: 'Allebei niet'. Ik denk dat we gewoon beter moeten worden en onze taken beter moeten doen", begint Hamilton.

"Zij [Red Bull] hebben het geweldig gedaan en je kan ze niet kwalijk nemen voor het harde werk dat ze hierin hebben gestopt en wat ze nu nog steeds aan het doen zijn. Ik wil gewoon dat we ons allemaal verbeteren. Maar er zijn nog genoeg mogelijkheden de komende acht races. We moeten zorgen dat we klaar staan als een mogelijkheid onze kant op komt, daar moeten we in blijven geloven."

Mercedes geen favoriet in Singapore

Red Bull Racing heeft al aangegeven dat het Marina Bay Street Circuit in Singapore niet geweldig bij de RB19 past. Volgens Helmut Marko hebben de concurrentie aankomend weekend de grootste kans om een overwinning af te snoepen van het Oostenrijkse team.

Max Verstappen heeft namelijk nog nooit een pole position of een overwinning behaald in Singapore, dus er lijken kansen te liggen voor Mercedes. Toch heeft ook Hamilton niet heel veel vertrouwen in een goed resultaat.

"Met de veranderingen aan de baan zal de ronde een stuk makkelijker zijn, dat is zeker. Er zijn nu minder bochten, dus de Red Bull kan misschien nog wel verder voorliggen! En daarnaast, onze auto is op geen enkel circuit de favoriet", aldus Hamilton.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties