F1 Nieuws

Lewis Hamilton wanhoopt na kwalificatie: 'Ik voel me verloren'

Lewis Hamilton wanhoopt na kwalificatie: 'Ik voel me verloren'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton wanhoopt na kwalificatie: 'Ik voel me verloren'

Lewis Hamilton wanhoopt na kwalificatie: 'Ik voel me verloren'
Mercedes F1 Media

Tegenover de camera van Viaplay heeft Mercedes-coureur Lewis Hamilton zijn hart gelucht. De Brit laat optekenen dat hij zich geen raad weet met de huidige vorm van Mercedes.

In Q1 wist Hamilton als tiende door te stromen naar Q2. In het tweede deel van de kwalificatie werd de man uit Stevenage, net zoals in Q3, als achtste afgevlagd. Hamilton kreeg in het laatste deel van Q3 dan ook geen verbetering van zijn rondetijd voor elkaar. Uiteindelijk kwamen de beide Mercedessen als achtste en vierde over de streep. De beiden heren schuiven een plekje op vanwege de penalty van Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Afstelling van de auto

Wanneer Hamilton gevraagd wordt naar het verloop zijn kwalificatie, geeft de Britse rijder aan dat hij vooral veel moeite had met de afstelling van zijn auto. "Ik had veel moeite om een goede prestatie neer te zetten", begint Hamilton. "De auto is zoals hij zou moeten zijn, want George staat op de tweede rij. Het is duidelijk dat onze auto dus wel snel kan zijn."

De kwalificatiesessie verliep dus vrij stroef voor Hamilton, maar de Brit denkt te weten waardoor dat werd veroorzaakt. "Ik denk dat we weer de verkeerde setup hebben gekozen. In VT3 ging het namelijk een stuk beter, maar in de kwalificatie ging het mis", voegt Hamilton toe.

Verloren gevoel

Naast het kiezen van de verkeerde setup ziet Hamilton nog een reden voor zijn mindere prestaties ten opzichte van zijn Mercedes-teamgenoot. "Ik voel me niet verbonden met deze auto. Wat ik ook doe en wat ik ook verander, ik krijg maar geen gevoel met deze auto. Ik voel me verloren. Momenteel heb ik het gevoel dat ik het maximale uit de auto heb gehaald. Ik hoop dat het tijdens de race beter gaat, maar verwacht er maar niet te veel van. Ik voel niet wat de auto onder me doet en ik weet echt niet hoe ik dat kan oplossen", besluit Hamilton.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties