F1 Nieuws

Lewis Hamilton wijst Toto Wolff op leugen: 'Dat gaan we nooit doen!'

Lewis Hamilton wijst Toto Wolff op leugen: 'Dat gaan we nooit doen!'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton wijst Toto Wolff op leugen: 'Dat gaan we nooit doen!'

Lewis Hamilton wijst Toto Wolff op leugen: 'Dat gaan we nooit doen!'
Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton en Toto Wolff zijn het niet helemaal met elkaar eens. Na de Grand Prix van Singapore liet de Mercedes-baas weten dat het team uit Brackley zich steeds meer en meer gaat focussen op 2024 en dat de huidige bolide binnenkort 'in de prullenbak' zal gaan.

Volgens Wolff gaat Mercedes volgend seizoen gebruik maken van een compleet nieuwe auto, waardoor de W14 niet meer nodig zal zijn. Eerder dit seizoen hebben Wolff en Hamilton de Mercedes-bolide meerdere keren vervloekt, doordat de auto zoveel langzamer was dan de Red Bull RB19.

"We gooien deze auto in de prullenbak als hij echt snel is en beginnen dan aan een nieuw avontuur. Ik denk dat we positieve signalen uit de windtunnel hebben van een gebalanceerde auto die meer een geheel gaat zijn dan de huidige en we hebben antwoorden gekregen op onze vragen", aldus Wolff in Singapore.

Hamilton spreekt Wolff tegen

Maar waar Wolff aangeeft dat Mercedes de W14 na dit seizoen in de prullenbak zal gooien, wordt dit ontkent door Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen geeft aan dat dit nooit zal gebeuren, aangezien er 2000 mensen in de fabriek in Brackley hard hebben gewerkt aan deze auto en dat nooit verloren mag gaan. Hoe lastig deze ook te besturen was.

"We gaan de auto natuurlijk nooit in de prullenbak gooien. Deze auto's zijn nog steeds meesterwerken, zelfs als dat niet zo lijkt. Het is niet de snelste auto ter wereld, maar 2000 mensen hebben zo hard gewerkt om deze auto te bouwen en ze zullen deel blijven uitmaken van onze geschiedenis en onze leercurve", zegt Hamilton in Japan.

Daarnaast is Hamilton ook van mening dat Wolff wat te vroeg is geweest in het beweren dat de auto voor 2024 er positief uitziet. Volgens Hamilton is het nog helemaal niet mogelijk om daar een oordeel over te vellen.

"Met de nieuwe richting die we hebben gekozen is het nog veel te vroeg om iets te zeggen over de auto van volgend jaar, laat staan positief te zijn. We zijn daar nog maar net mee bezig."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties