F1 Nieuws

Samenwerking Olav Mol en Viaplay aanstaande? 'Ik spreek met hem'

Samenwerking Olav Mol en Viaplay aanstaande? 'Ik spreek met hem'
F1 Nieuws

Samenwerking Olav Mol en Viaplay aanstaande? 'Ik spreek met hem'

Samenwerking Olav Mol en Viaplay aanstaande? 'Ik spreek met hem'

Viaplay-topman Roger Lodewick heeft tijdens de F1 Aan Tafel-podcast laten weten dat een samenwerking tussen Viaplay en Grand Prix Radio (radiozender Olav Mol) niet uitgesloten kan worden. Mol deed voor de laatste keer live televisieverslag van de Formule 1 in december 2021.

Na dat jaar kreeg Viaplay namelijk de Formule 1-uitzendrechten in handen. Lange tijd leek het erop dat Viaplay aan het kortste einde zou trekken in de strijd om de uitzendrechten van 2025 tot en met 2029, maar toch kreeg de Scandinavische streamingdienst groen licht van het FOM (Formula One Management).

Het was een opmerkelijke keuze van de commerciële rechtenhouder van de Formule 1, aangezien de andere kanshebber voor de uitzendrechten, Ziggo, naar verluidt een flink hoger bod had uitgebracht dan Viaplay.

'Viaplay treitert Mol'

Na het vertrek van de Formule 1 bij Ziggo besloot Mol zich volledig te richten op zijn eigen radiostation Grand Prix Radio. Daar deed de man uit Bloemendaal tot en met 2022 live verslag van de races, maar in het begin van 2023 kwam daar een einde aan toen Viaplay de Nederlandse radiorechten kocht. Hierdoor moest Mol zijn radiostation verplaatsen naar België.

Het was volgens velen, waaronder Jack Plooij, een manier van Viaplay om de Formule 1 compleet onder controle te krijgen in Nederland. Online waren er zelfs mensen die de actie van Viaplay als een 'treiteractie' zagen aan het adres van Mol.

Nieuwe samenwerking aanstaande?

Viaplay heeft dus de Nederlandse Formule 1-uitzendrechten én -radiorechten in handen, maar met die laatste wordt momenteel nauwelijks iets gedaan. Lodewick sluit dan ook niet uit dat er in de toekomst een samenwerking komt met Grand Prix Radio.

"Nederland is zo'n klein land dat je niet bang moet zijn om met anderen samen te werken. Sinds twee, drie weken weten we dat we de uitzendrechten hebben voor de komende tijd. Hierdoor kunnen we nu rustig gaan onderzoeken wat we precies gaan doen", begint het Viaplay-kopstuk.

"Ik spreek best vaak met hem (Alexander Stevens, de medeoprichter van Grand Prix Radio, red.) en eigenlijk sinds het begin al. Tegen een samenwerking moet je nooit nee zeggen. Hoe zoiets er precies uit gaat zien, kunnen we nu gaan bekijken. Niks is uitgesloten, dat is misschien belangrijk om te zeggen. Tot drie weken geleden wisten we niet dat we de rechten in handen hebben, dus we hebben wel degelijk ideeën", aldus Lodewick.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties