F1 Nieuws

Massa stelt vertrouwen in Pérez in titelstrijd tegen Verstappen

Massa stelt vertrouwen in Pérez in titelstrijd tegen Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Massa stelt vertrouwen in Pérez in titelstrijd tegen Verstappen

Massa stelt vertrouwen in Pérez in titelstrijd tegen Verstappen
Red Bull Content Pool

Als het aan Felipe Massa ligt krijgt Max Verstappen het dit jaar lastig in zijn strijd om de titel. De Braziliaan, die in 2008 erg dicht bij een Formule 1-titel was, hoopt dat Sergio Pérez het zijn teamgenoot het hele seizoen lastig kan maken.

In Azerbeidzjan wist Pérez voor het eerst te winnen in een Grand Prix waarin Max Verstappen geen problemen had. In Saoedi-Arabië eerder dit jaar moest de Nederlander vanaf de vijftiende plaats starten door een probleem met zijn aandrijfas en bij de eerdere overwinningen van Pérez lag Max er al uit of had hij pech met beslissingen van zijn team (kwalificatie Singapore 2022).

Doordat Pérez zijn teamgenoot nu op waarde wist te verslaan is de hoop van veel F1-fans volledig gevestigd op de Mexicaan. Zonder een consistente Pérez zal Verstappen hoogstwaarschijnlijk weglopen met de titel in 2023, dus hoopt Massa dat de zesvoudig Grand Prix-winnaar het hele jaar scherp blijft.

"Ik geloofde echt dat Max dit jaar voor iedereen zou staan, omdat hij het vorig jaar geweldig had gedaan. Maar Checo reed een fantastische race in Bakoe", begint Massa bij Sky Sports. "Miami is weer een soort stratencircuit en hij (Pérez, red.) heeft laten zien dat hij daar sterk is, dus ik hoop echt dat hij weer een kans maakt. Wij, de Formule 1-fans, willen het kampioenschap in de laatste zien beslist zien worden."

Alleen Pérez kan Max verslaan

Volgens Massa is het ook wel nodig dat Pérez ieder weekend op de top van zijn kunnen presteert, aangezien hij de enige is die Verstappen af kan stoppen. De Red Bull is op dit moment zo dominant dat niemand anders in de buurt komt van de RB19.

"Checo is de enige die met Max kan vechten dit jaar, hoe jammer dat ook is. Ik hoop echt dat hij het goed doet en het kampioenschap tot aan de laatste race spannend kan houden", aldus de Braziliaan.

Dat Red Bull zo goed is betekent ook dat coureurs als Alonso, voormalig teamgenoot van Massa bij Ferrari, dit jaar geen kans maakt op de titel.

"Gaat Fernando de auto hebben om tot aan het einde van het seizoen te vechten? Dat wordt een lastig verhaal, als je kijkt naar het verschil tussen de Red Bull en de rest van het veld. Maar ik weet zeker dat hij kan vechten tegen Mercedes en Ferrari", zo sluit Massa af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties