F1 Nieuws

Max Verstappen benoemt kwaliteiten van zijn grootste concurrenten: 'Dat kan hij'

Max Verstappen benoemt kwaliteiten van zijn grootste concurrenten: 'Dat kan hij'
BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen benoemt kwaliteiten van zijn grootste concurrenten: 'Dat kan hij'

Max Verstappen benoemt kwaliteiten van zijn grootste concurrenten: 'Dat kan hij'
BSR Agency

Max Verstappen is al jaren dominant in de Formule 1, waarbij hij het kampioenschap in 2021, 2022 en 2023 op zijn naam heeft geschreven. De Nederlander is hard op weg om ook dit seizoen de titel mee naar huis te nemen, al lijken de concurrenten steeds dichterbij te komen. Vooral McLaren en Ferrari zijn in de buurt van Red Bull gekomen en dat is volgens Max Verstappen geen wonder. Die teams hebben geweldige coureurs in de gelederen.

Uiteraard zijn Lewis Hamilton en Fernando Alonso gerespecteerde namen in de wereld van de Formule 1. De twee oudgedienden hebben beiden meerdere kampioenschappen gewonnen en worden vaak in de top 10 beste coureurs aller tijden geplaatst. Maar ook in de 'nieuwe generatie' zijn er een aantal geweldige rijders te vinden, laat Verstappen weten.

Tegenover The Daily Mail laat de Nederlander zich uit over zijn 'leeftijdsgenoten', die volgens hem allemaal goed genoeg zijn om wereldkampioenschappen te winnen. Vooral Lando Norris en Charles Leclerc zijn volgens Verstappen coureurs met de kwaliteiten om dat voor elkaar te boksen. De Red Bull-coureur legt dan ook uit wat de Brit en Monegask zo goed maakt.

Lando Norris

Over Lando Norris, die zijn debuut maakte in 2019 en in Miami zijn eerste race wist te winnen, laat Verstappen het volgende weten: "Ik kan het heel goed vinden met Lando, omdat hij gewoon zichzelf en normaal is. Hij is mijn beste vriend op de grid. Hij houdt van wat hij doet. Ik kon jaren geleden in het karten al duidelijk zien dat hij heel snel was - hoewel we nooit tegen elkaar hebben geracet. Alles kwam gewoon vanzelf bij hem als coureur", zo begint Verstappen.

"Goede prestaties waren nooit eenmalig of van tijd tot tijd; hij stond altijd vooraan. Het was dus altijd al duidelijk dat hij er zou komen. Sommige mensen zijn snel, maar weten niet waarom of hoe ze het moeten uitleggen. Lando weet precies wat hij doet en dat is goed voor McLaren. Toen hij voor het eerst bij de Formule 1 kwam, was hij een beetje overweldigd. Lando kan een beetje verlegen zijn, maar hij is een super aardige jongen en je kunt zien hoe hij van het eerste jaar tot nu is gegroeid als persoon - en dat komt zijn prestaties ten goede omdat hij meer vertrouwen in zichzelf heeft."

Charles Leclerc

Ook Ferrari-coureur Charles Leclerc krijgt de complimenten van Verstappen. De Monegask was in de karts al een grote concurrent van de Limburger, die meer dan eens een aanvaring met elkaar hebben gehad op de kartbaan. Maar inmiddels is hun relatie flink verbetert en kan Verstappen ook zijn beste punten opnoemen:

"Charles en ik hadden in het begin een moeilijke relatie tijdens het karten. Het mooie is dat Charles ook iemand is die nooit opgeeft. Daarom botsten we aanvankelijk nogal. We vochten allebei vooraan en wilden winnen. En op dat moment communiceerden we niet echt omdat we jong waren, in onze tienerjaren. Maar na verloop van tijd is onze relatie gegroeid en respecteren we elkaar echt. We zien elkaar soms in Monaco, in een restaurant of waar dan ook", begint Max over zijn relatie met Leclerc.

Maar wat is het beste punt aan de Ferrari-coureur? "Charles is altijd snel geweest over één ronde. Hij kan alles samenvoegen. Hij is ook niet bang. Hij worstelt graag met de auto. Het geeft niet als de auto een beetje uitbreekt. Hij heeft vertrouwen in zijn kunnen en dat is wat een goede F1-coureur maakt", aldus Max over de kersverse winnaar van de Monaco GP.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties