F1 Nieuws

Papa Pérez bewierookt zoon Sergio: 'Dat heeft hij meer dan Verstappen en Hamilton'

Papa Pérez bewierookt zoon Sergio: 'Dat heeft hij meer dan Verstappen en Hamilton'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Papa Pérez bewierookt zoon Sergio: 'Dat heeft hij meer dan Verstappen en Hamilton'

Papa Pérez bewierookt zoon Sergio: 'Dat heeft hij meer dan Verstappen en Hamilton'
Red Bull Content Pool

In gesprek met RELEVO heeft Antonio Pérez, de vader van Red Bull-coureur Sergio, zich uitgesproken over de toekomstmogelijkheden van zijn zoon. Volgens Pérez senior is zijn zoon "de meest gewilde coureur van de grid" en heeft hij "meer sponsoren dan Max Verstappen en Lewis Hamilton bij elkaar".

Pérez kent tot op heden een ijzersterke start aan zijn seizoen, Van de vijf verreden races stond Pérez er bij vier op het podium. Doordat de Mexicaan in die vier races tweede of derde werd en Verstappen uitviel in Australië, bedraagt het gat naar Verstappen 'maar' 25 punten. Verstappen hoeft dus maar uit te vallen in Miami en Pérez staat bij een overwinning op slechts één punt achterstand van de Nederlander.

(Nog) geen nieuwe Red Bull-deal voor Pérez

Ondanks zijn sterke vorm heeft Pérez nog altijd geen nieuw Red Bull-contract ondertekend. De reden daarvoor is dat Pérez volgens Red Bull-topman Helmut Marko "onderuit gaat leunen" als hij een nieuwe, langjarige deal krijgt. Volgens Formule 1-journalist Joe Saward zou het zelfs beter zijn om Pérez tot het einde van het jaar geen nieuwe deal te geven, omdat hij op die manier gefocust blijft voor de rest van het seizoen.

Naast deze 'contracteuvels' speelt er nog een ander onderdeel mee: Red Bull spreekt namelijk met Carlos Sainz. Althans, volgens Marko. In China liet de Oostenrijkse oud-coureur namelijk weten dat Red Bull in gesprek zou zijn met Sainz voor een deal vanaf 2025. Marko liet daarbij ook gelijk weten dat Red Bull niet kon tippen aan het andere aanbod van Sainz, namelijk dat van Audi. Teambaas Christian Horner verwees de claims van Marko vervolgens naar het rijk der fabelen.

'Pérez is hot property'

Pérez lijkt dus te overleven bij Red Bull en dat ziet ook zijn vader in. "Het gaat goed met Checo en hij zal nog zeker tien jaar in de Formule 1 blijven", trapt Pérez senior af. Volgens de Mexicaan kan Pérez nog makkelijk voor langere tijd mee in de Formule 1, want "kijk naar de leeftijd van Alonso".

Pérez kan dus nog langere tijd mee in de Formule 1, maar dan moet hij binnenkort wel een krabbel zetten onder een nieuwe Red Bull-deal. Volgens Pérez senior moet Red Bull daarbij haast maken, want zijn zoon zou meerdere opties hebben in de Formule 1.

"Checo heeft veel mogelijkheden en is vandaag de dag de meest gewilde coureur in de Formule 1. Daarnaast is hij de coureur met de meeste sponsoren, zelfs meer dan Max Verstappen en Lewis Hamilton bij elkaar. Bedrijven van over de hele wereld wenden zich tot hem. De allerbeste promotor ter wereld is Pérez. Er is nooit iets over van zijn merchandise, want alles is binnen no time uitverkocht", aldus Pérez senior.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties