F1 Nieuws

Max Verstappen zorgt voor probleem bij Red Bull: 'Dat kan gewoon niet'

Max Verstappen zorgt voor probleem bij Red Bull: 'Dat kan gewoon niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen zorgt voor probleem bij Red Bull: 'Dat kan gewoon niet'

Max Verstappen zorgt voor probleem bij Red Bull: 'Dat kan gewoon niet'
Red Bull Content Pool

Red Bull-kopstuk Helmut Marko denkt niet dat hij ooit een coureur zoals Max Verstappen zal vinden. Dat kan voor problemen zorgen binnen Red Bull, want iedere toekomstige coureur zal onderdoen ten opzichte van Verstappen.

Verstappen wist dit seizoen zeventien races te winnen. Het is dan ook niet gek dat de Nederlander na afloop van de Sprint in Qatar voor de derde achtereenvolgende keer wereldkampioen wist te worden. In totaal heeft Verstappen 52 overwinningen achter zijn naam staan. Dat kunnen er dit seizoen nog maximaal 54 worden.

Nummer drie

Mocht het Verstappen lukken om de Grands Prix van Las Vegas én Abu Dhabi te winnen, dan gaat hij voorbij aan de totale hoeveelheid overwinningen van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Met 54 overwinning zou Verstappen de coureur worden met de op twee na meeste overwinningen ooit. Alleen Michael Schumacher (91) en Lewis Hamilton (103) hebben er namelijk meer.

Een bijzonder seizoen dus voor Verstappen, die naast de hierboven genoemde prestaties nog tal van andere records wist te verbreken in de loop van dit seizoen. De goede vorm van de Nederlander laat gelijk zien wat Marko in Verstappen zag toen hij nog reed in GP3-wagens.

Dat kan niet

Onlangs pikte Marko de door velen getipte Oliver Goethe op voor het Red Bull-juniorenprogramma. Gevraagd door het Oostenrijkse medium oe24 of Goethe eenzelfde hoeveelheid talent en durf als Verstappen heeft, geeft Marko een duidelijk antwoord.

"Hij (Goethe) is een zeker een goede jongen. Hij woont in Monte Carlo en Londen. Komend jaar zal hij zich moeten bewijzen in de Formule 3. Tijdens de testdagen was hij in ieder geval erg snel. Misschien heeft Oliver een beetje dezelfde mentaliteit als Max, maar ik heb de zoektocht naar een nieuwe Verstappen allang opgegeven. Dat kan gewoon niet. Ik ben al blij als we een toekomstig racewinnaar weten te vinden", aldus Marko.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties