F1 Nieuws

Max Verstappen geeft eerlijk toe: 'Ik vind het moeilijk om hier te komen'

Max Verstappen geeft eerlijk toe: 'Ik vind het moeilijk om hier te komen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen geeft eerlijk toe: 'Ik vind het moeilijk om hier te komen'

Max Verstappen geeft eerlijk toe: 'Ik vind het moeilijk om hier te komen'
Red Bull Content Pool

Afgelopen weekend wist Max Verstappen de Grand Prix van Saoedi-Arabië te winnen, met 13 seconden voorsprong op teamgenoot Sergio Pérez. Vooral op de vrijdag, toen Verstappen zijn RB20 op pole position wist te zetten, maakte de Nederlander indruk. Zijn snelste ronde op het Jeddah Corniche Circuit was om door een ringetje te halen.

Verstappen zelf gaf ook toe dat zijn pole-ronde geweldig aanvoelde, maar toch is de Red Bull-coureur van mening dat het circuit aan de Rode Zee niet helemaal geschikt is voor de Formule 1. Op televisie ziet het er prachtig uit, omdat de gemiddelde snelheid onwijs hoog ligt en de muren dichtbij staan. Door sommigen wordt Jeddah ook wel genoemd als het 'Monaco op steroïden'. Maar als het aan Max ligt is het circuit net té heftig.

De drievoudig wereldkampioen liet in Jeddah aan Viaplay weten dat hij wel geniet van de baan, maar er altijd een gedachte in zijn achterhoofd speelt dat het op een gegeven moment gruwelijk mis moet gaan om het circuit Saoedi-Arabië. In zijn ogen is het stratencircuit te link voor de Formule 1.

"Het circuit is op zich erg leuk om te rijden, maar ik ben me ervan bewust hoe gevaarlijk het parcours is. Als je een klein momentje hebt in de hogesnelheidsbochten kan het heel erg fout gaan", begint Max.

Wat is dan hetgeen wat Verstappen het meest vreest aan dit circuit: "Die eerste sector is natuurlijk leuk om te zien en ziet er goed uit op onboord, maar als je er daar afgaat en bijvoorbeeld de muur raakt, kun je terug de baan op stuiteren en dat zie je natuurlijk niet voor je gebeuren als je door een blinde bocht gaat. Dus op dit circuit heb ik altijd een beetje het gevoel dat het wachten is op een groot ongeluk. En daarom vind ik het altijd een beetje moeilijk om hier te komen. Want het is natuurlijk allemaal mooi gebouwd, maar aan de andere kant vind ik het misschien een beetje te riskant."

Jeddah vs Monaco

Wat is dan het grote verschil tussen Jeddah en Monaco, waar de muren ook dichtbij het parcours staan. Volgens Verstappen is de snelheid waarmee de coureurs over het circuit razen hét grote verschil. In Monaco is een ongeluk nog wel te behappen, maar met 340 kilometer per uur in een betonnen muur klappen, zoals op Jeddah het geval kán zijn, is niet wenselijk.

"We rijden ook in Monaco en dat is natuurlijk ook best gek. Maar de gemiddelde snelheid is daar veel lager, dus... Als er een ongeluk gebeurt, is dat in de vierde versnelling of zo. Maar hier zijn de snelle bochten op volle snelheid, in de zesde of zevende versnelling, wat natuurlijk heel anders is dan op andere stratencircuits."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties