F1 Nieuws

Max Verstappen geeft Red Bull-leiding boodschap mee: 'Dat heb ik altijd gezegd'

Max Verstappen geeft Red Bull-leiding boodschap mee: 'Dat heb ik altijd gezegd'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen geeft Red Bull-leiding boodschap mee: 'Dat heb ik altijd gezegd'

Max Verstappen geeft Red Bull-leiding boodschap mee: 'Dat heb ik altijd gezegd'
Red Bull Content Pool

Tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië is de bom gebarsten binnen Red Bull Racing. Een maandenlange machtsstrijd bereikte het kookpunt in Jeddah en het team dreigde even compleet uit elkaar te vallen. Vooral op vrijdagavond stond de Oostenrijkse renstal in de hens, toen Max Verstappen duidelijk maakte dat hij zou vertrekken als Helmut Marko het team zou verlaten.

Er was even kans dat Marko de deur bij Red Bull achter zich dicht zou trekken, zo maakte hij bekend bij het Duitse Sky Sports. Marko zei kort daarvoor tegen ORF dat er een onderzoek naar hem gestart was, wegens het mogelijk lekken van informatie over de zaak 'Horner'. Toen Max Verstappen dit te horen kreeg na de kwalificatie, was hij zichtbaar van slag. Tegenover de camera's van Sky Sports, Viaplay en de internationale media zei Verstappen telkens hetzelfde: Marko eruit, ik eruit!

De grootaandeelhouder van Red Bull GmbH heeft Verstappen inmiddels duidelijk gemaakt dat hij niet zal zwichten voor zijn 'dreigementen', wist The Telegraph te onthullen vanuit Jeddah, maar dat lijkt ook niet meer nodig. Marko heeft gezegd dat hij bij het team zal blijven, waardoor Max ook aan zal blijven. Nu is er één ding nodig: rust in de tent. Dat is de boodschap van Max Verstappen aan de kopstukken in het team.

"Ik heb altijd gezegd dat het allerbelangrijkste is dat we als team blijven samenwerken en dat we de vrede bewaren. Daar zijn we het in het team allemaal over eens, dus hopelijk gaat dat vanaf nu ook volledig gebeuren", zo liet de drievoudig wereldkampioen weten aan Motorsport.com na het raceweekend in Saoedi-Arabië.

Verstappen blij met prestaties op het asfalt

Hoewel het bij Red Bull flink heeft gestormd afgelopen weekend, wist het team wel het maximale resultaat te behalen op het circuit. Max Verstappen eindigde op de eerste positie, met teamgenoot Sergio Pérez op de tweede stek. Max is blij dat de chaos zich niet naar het asfalt heeft verplaatst en het team gewoon goed is blijven presteren.

"Iedereen probeert de focus op dezelfde dingen te houden. Het meest positieve van dit alles is dat het geen invloed heeft gehad op onze prestaties op de baan. Dat laat ook zien hoe sterk het team is. In mentaal opzicht heb je kunnen zien dat iedereen zijn of haar job goed heeft gedaan. Dat geldt niet alleen voor de coureurs, maar ook voor de monteurs en de engineers. Zelfs als er van alles aan de hand is, dan is iedereen nog steeds heel gefocust op het werk zelf, zoals dat natuurlijk ook zou moeten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties