F1 Nieuws

'Max Verstappen hakt knoop door een neemt beslissing over toekomst bij Red Bull'

'Max Verstappen hakt knoop door een neemt beslissing over toekomst bij Red Bull'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Max Verstappen hakt knoop door een neemt beslissing over toekomst bij Red Bull'

'Max Verstappen hakt knoop door een neemt beslissing over toekomst bij Red Bull'
Red Bull Content Pool

Volgens GPBlog heeft Max Verstappen besloten om Red Bull Racing trouw te blijven. De Nederlander zal, in ieder geval tot en met het einde van 2025 bij het Oostenrijkse team blijven rijden. Dit is compleet het tegenovergestelde bericht dan wat F1-Insider op donderdag naar buiten bracht, aangezien het Duitse medium wist te melden dat Verstappen afgelopen weekend juist voor zichzelf had besloten dat hij Red Bull zou gaan verlaten.

Al maanden gaat het in de Formule 1 over niks anders dan de toekomst van Max Verstappen. Blijft de drievoudig wereldkampioen bij Red Bull Racing, waar hij al zijn grote successen heeft geboekt, of maakt hij de overstap naar Mercedes, waar aartsrivaal Lewis Hamilton bijna al zijn kampioenschappen heeft gewonnen. Het leek er lange tijd op dat Verstappen voor de laatste optie zou kiezen, maar GPBlog heeft vernomen dat dat niet langer het geval is.

De reden daarvoor is heel simpel: Mercedes is op dit moment niet goed genoeg om Red Bull achter zich te laten. Hoewel Verstappen in Monaco niet als winnaar over de streep kwam - en zelfs achter een Mercedes eindigde - heeft hij nog altijd een auto waarmee hij om de titel kan vechten. Aangezien de reglementen voor 2025 niet veranderen, is de kans groot dat hij ook volgend seizoen meedoet om de prijzen.

Maar bij Mercedes zou dit absoluut niet het het geval zijn, omdat het Duitse team nog altijd de vierde snelste auto van het veld heeft. De Red Bull RB20, de Ferrari SF-24 en de McLaren MCL38 zijn allemaal sneller dan de auto waar George Russell en Lewis Hamilton in mogen rijden en het ziet er niet naar uit dat Mercedes binnen de kortste keren de aansluiting vooraan vindt. Het is voor Verstappen dan ook een simpele keuze: ondanks de onrust binnen Red Bull, is het niet verstandig om in 2025 al te vertrekken naar Mercedes. Hij blijft volgend jaar, volgens bronnen, dan ook bij het Oostenrijkse team rijden.

2026

Echter is het voor 2026 een heel ander verhaal. Onlangs kwamen er wederom geruchten naar buiten over de Mercedes-krachtbron voor 2026, die volgens insiders ver voor de andere motoren zou moeten liggen. De kans is aanwezig dat het team uit Brackley, net als in 2014, met een voorsprong op de rest van het veld aan de nieuwe reglementen begint. Voor Verstappen is het veel interessanter om vanaf 2026 de overstap te maken naar Mercedes en het is dus ook zeker niet uitgesloten dat dat nog gaat gebeuren.

Het is in ieder geval zeker dat er, mocht Verstappen komen, een plekje is voor de Nederlander. Het contract van George Russell duurt tot en met het einde van 2025, terwijl Toto Wolff nog altijd geen vervanger voor Lewis Hamilton heeft aangesteld. De kans is groot dat dit Kimi Antonelli gaat worden, maar als de jonge Italiaan nog niet klaar blijkt voor het grote werk, zou Wolff een jaartje willen overbruggen met Alpine-coureur Esteban Ocon. Dat betekent dat er in 2026 twee stoeltjes 'vrij' komen bij Mercedes, welke Wolff zeker en vast open zal willen houden voor Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties