F1 Nieuws

Max Verstappen heeft extra nadeel tijdens toch al lastig weekend in Monaco

Max Verstappen heeft extra nadeel tijdens toch al lastig weekend in Monaco
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft extra nadeel tijdens toch al lastig weekend in Monaco

Max Verstappen heeft extra nadeel tijdens toch al lastig weekend in Monaco
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft het vooralsnog niet gemakkelijk in Monaco, tijdens het Grand Prix-weekend door de straten van Monte Carlo. De Nederlander begon het weekend op achterstand, doordat de Red Bull RB20, net als in Imola en Miami, met een verkeerde afstelling het toneel betrad. Vervolgens moest Verstappen op zoek naar de juiste set-up, wat in Monaco nog niet zo gemakkelijk is, door de vele hobbels op de baan.

Daar heeft de Red Bull-bolide het simpelweg niet zo op. Dat werd in 2023 pijnlijk duidelijk tijdens de Grand Prix van Singapore, toen de winstreeks van Max Verstappen [10 stuks], werd onderbroken op het stratencircuit in Zuid-Oost Azië. Ook dit jaar lijken die problemen nog niet opgelost, aangezien Verstappen op vrijdag steen en been klaagde over de rijkwaliteit van zijn auto. En de drievoudig wereldkampioen heeft dit weekend helaas niet de luxe die hij in Imola had.

Simulatorcoureurs

In Imola begon Red Bull Racing het weekend ook met een verkeerde afstelling en Max Verstappen liet toen weten dat een overwinning kansloos zou zijn op het Italiaanse circuit. Maar in de fabriek in Milton Keynes wisten simulatorcoureurs Jake Dennis en Sebastian Buemi de RB20 helemaal om te gooien. Hierdoor kon Verstappen alsnog naar de overwinning snellen, al was zijn voorsprong ten opzichte van Lando Norris nipt.

Maar in Monaco kan Verstappen geen beroep doen op deze coureurs. Dit vanwege de Formule E-race in China. Zowel Dennis als Buemi zijn fulltime Formule E-coureurs en komen dit weekend in actie tijdens de E-Prix van Shanghai. Dat betekent dat zij niet in staat zijn om de auto van Verstappen aan te passen, door de simulator te gebruiken en voorgestelde veranderingen alvast te testen. Hierdoor moet Max de RB20 op eigen houtje zien te verbeteren, al krijgt hij van een landgenoot hulp aangeboden...

Rudy van Buren

Waar Buemi en Dennis in China zijn, is Rudy van Buren wel in Milton Keynes, om de simulator in de Red Bull-fabriek te besturen. De Viaplay-analist is één van de testcoureurs van Red Bull Racing en probeert dit weekend, samen met Max Verstappen en Sergio Pérez, de auto zo af te stellen dat het stratencircuit in Monaco beslecht kan worden. Of dit lukt, moet nog duidelijk worden. Tijdens de kwalificatie wordt de einduitslag van de race grotendeels bepaalt, aangezien inhalen schier onmogelijk is in Monte Carlo.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties