F1 Nieuws

Toto Wolff: Max Verstappen en Mercedes gaan samen 'succesvol worden'

Toto Wolff: Max Verstappen en Mercedes gaan samen 'succesvol worden'
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff: Max Verstappen en Mercedes gaan samen 'succesvol worden'

Toto Wolff: Max Verstappen en Mercedes gaan samen 'succesvol worden'
BSR Agency

Als het aan Toto Wolff ligt, gaan Max Verstappen en Mercedes in de toekomst een succesvolle samenwerking aan. De Oostenrijker steekt al maanden niet meer onder stoelen of banken dat hij de drievoudig wereldkampioen graag naar Mercedes wil halen en in Monaco sprak hij dezelfde woorden voor de camera van Viaplay.

Door het vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari heeft Toto Wolff een belangrijke taak voor de boeg bij het Duitse team. Het gat dat de zevenvoudig wereldkampioen achterlaat is enorm en er moet een waardige opvolger komen voor de Brit, die zich aan gaat sluiten bij één van de grootste concurrenten van Mercedes. Eigenlijk is er maar één coureur die de schoenen van Hamilton bij Mercedes kan vullen en dat is Max Verstappen.

In 2021 wist de Limburger Hamilton namelijk te verslaan in gelijkwaardige bolides, waarna hij ook in 2022 en 2023 het kampioenschap binnengesleept heeft. Dit seizoen gaat Verstappen wederom aan kop van het kampioenschap en ondanks het feit dat Red Bull ingehaald wordt door McLaren en Ferrari, wordt Max nog altijd gezien als de grote favoriet voor het prolongeren van de titel.

Wolff wil Verstappen 

Het is niet gek dat Verstappen als favoriet wordt gezien, aangezien hij al jaren bewijst dat hij de beste coureur van het veld is. Ook Toto Wolff merkt dat op en hij is dan ook van plan om de Nederlander naar Mercedes te halen, zodat het team uit Brackley weer succesvol kan worden. In de ogen van Wolff is Verstappen het ontbrekende stukje van de puzzel en hij heeft het gevoel dat áls ze samen gaan werken, ze héél succesvol gaan worden. Dat laat de Oostenrijker weten bij Viaplay.

"Ik ben er optimistisch over dat op een dag onze wegen zullen kruisen en dat we samen heel succesvol gaan worden", aldus Wolff. Al moet de Mercedes-baas toegeven dat het misschien nog even duurt voor Verstappen naar Mercedes verkast, aangezien de W15 op dit moment niet goed genoeg is om een kampioenswaardig team als Red Bull te verlaten. Dat beseft Wolff maar al te goed.

"Als wij kunnen laten zien dat onze auto goed genoeg is voor overwinningen en podiums, dan worden we wat aantrekkelijker. Ik heb het in de media al gezegd, dat als ik Max zou zijn en onze auto zo blijft presteren, het voor hem makkelijker is om ergens anders kampioen te worden."

McLaren

En Wolff heeft het vertrouwen dat Mercedes de weg omhoog kan vinden. Dat vertrouwen wordt gesterkt door het feit dat McLaren ook dit jaar weer een enorme inhaalslag heeft gemaakt en inmiddels op het niveau lijkt te zitten van Red Bull. McLaren gebruikt Mercedes-motoren, wat laat zien dat deze nog altijd competitief is. Nu is het aan Mercedes om een betere auto te bouwen, zodat ze een kans hebben om Verstappen los te weken bij het team uit Milton Keynes.

"Je kan zien hoeveel beter ze zijn geworden", zegt Wolff over Mclaren. Hij hoopt dat Mercedes Verstappen toe kan voegen, door ook een dergelijke stap te maken, maar: "Tot die tijd moeten we hard doorwerken aan onze auto en concentreren op onze eigen performance."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties