F1 Nieuws

Max Verstappen heeft groot voordeel voor de race in Saoedi-Arabië

Max Verstappen heeft groot voordeel voor de race in Saoedi-Arabië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft groot voordeel voor de race in Saoedi-Arabië

Max Verstappen heeft groot voordeel voor de race in Saoedi-Arabië
Red Bull Content Pool

Max Verstappen moest door zijn aandrijfas de strijd vroegtijdig staken tijdens de kwalificatie in Saoedi-Arabië. De Nederlander was de by-far de snelste coureur tijdens de eerste kwalificatiesessie, maar in Q2 begaf zijn RB19 het, waardoor hij de race vanaf de vijftiende plaats moet starten.

Charles Leclerc heeft, net als Verstappen, een startplek verder naar achter op de grid. De Monegask kwalificeerde zich op de tweede plaats, maar door een eerder ontvangen gridstraf van tien plaatsen, moet hij de race aanvangen vanaf de twaalfde positie.

Samen moeten de titelrivalen van 2022 hun weg naar voren zien te vinden en Max Verstappen had bij Viaplay nog een glimlach op zijn gezicht, ondanks zijn uitvalbeurt. Komt dit misschien omdat hij nog altijd vertrouwen heeft in een overwinning?

Red Bull flink sneller op de rechte stukken

Als Verstappen nog kans wil maken op de overwinning, moet hij veertien coureurs voorbij zien te komen. Dat lijkt, op een stratencircuit, nagenoeg onmogelijk. Maar het Corniche Street Circuit is niet hetzelfde als Singapore of Monaco. De lange rechte stukken in Jeddah zorgen voor veel inhaalmogelijkheden, zeker als een coureur gebruik kan maken van een hoge topsnelheid.

Dat laatste zit wel snor bij de RB19. Tijdens de kwalificatie klokten de auto's van Verstappen en Pérez een topsnelheid van 338 kilometer per uur. Dit is vijf kilometer per uur harder dan de Ferrari SF-23 van Charles Leclerc en Carlos Sainz.

De Aston Martin AMR23 van Fernando Alonso en Lance Stroll liep zelfs elf kilometer per uur langzamer dan de Red Bull op de rechte stukken. Mocht Verstappen de beginfase overleven in het middenveld, kan hij zijn weg naar voren zeker vinden, met dit voordeel op de rechte stukken!

Max fit voor de race?

Het is dan nog wel de vraag of Verstappen de race vol gaat houden. De Limburger had afgelopen weken last van een fikse griep, zo liet Helmut Marko weten. Het was zelfs zo heftig dat hij zijn vlucht naar Saoedi-Arabië moest uitstellen. Maar de Red Bull-adviseur heeft de fans van Max verzekerd dat de regerend wereldkampioen fit zal zijn voor de race.

Ook Verstappen zelf verwacht geen problemen te ondervinden van zijn buikgriep: "Ik voel me goed. Ik heb een paar onrustige dagen gehad, maar voel me inmiddels weer fit. Ik heb een paar dagen niet zoveel kunnen doen, maar ik verwacht niet dat dit problemen op gaat leveren", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties