F1 Nieuws

Britse media: 'Wees niet verrast als FIA regel introduceert om Red Bull af te stoppen'

Britse media: 'Wees niet verrast als FIA regel introduceert om Red Bull af te stoppen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Britse media: 'Wees niet verrast als FIA regel introduceert om Red Bull af te stoppen'

Britse media: 'Wees niet verrast als FIA regel introduceert om Red Bull af te stoppen'
Red Bull Content Pool

Volgens Mark Hughes is het niet uitgesloten dat de FIA actie onderneemt om de 'dominantie' van Red Bull Racing te verbreken. In 2022 wist het Oostenrijkse team beide kampioenschappen te winnen met een grote voorsprong en ook aan het begin van het nieuwe seizoen lijkt het gat met de concurrentie groot te zijn.

Tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië reed Verstappen een tijd waar de andere coureurs alleen maar van konden dromen. De eerste niet Red Bull-auto was een volle seconde langzamer dan Verstappen.

Ferrari en Mercedes kwamen allebei meer dan een seconde tekort, al lijkt vooral de Ferrari-motor nog flink in te houden. Maar ook Red Bull Racing zal nog niet het achterste van de tong hebben getoond. Mocht het gat in Jeddah wederom zo groot zijn als in Bahrein, denkt Mark Hughes dat de FIA al snel in zal grijpen.

Nieuwe regels geïntroduceerd om veld bij elkaar te krijgen

Volgens de Brit, die al sinds jaar en dag werkzaam is in de Formule 1, heeft de FIA de huidige reglementen geïntroduceerd om het veld dichter bij elkaar te brengen. Dat is ook gelukt, met één uitzondering: Red Bull Racing.

Het team van Max Verstappen en Sergio Pérez lijkt met de RB19 een dominante auto gebouwd te hebben en Hughes denkt dat de FIA dit voordeel snel wil afpakken. De Formule 1 wordt namelijk alsmaar populairder en dat heeft het vooral te danken aan de geweldige titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton in 2021. Een dominant seizoen van Red Bull zou juist schadelijk kunnen zijn voor de koningsklasse van de autosport.

"De hoop was dat, na de invoering van de nieuwe regels vorig jaar, de prestaties zouden convergeren naarmate iedereen leerde hoe de auto's met grondeffect werkten. Op basis van de weliswaar kleine steekproef van één race lijkt dat niet het geval te zijn", zo begint Hughes in Motorsport Magazine.

Liberty Media wil afname in populariteit voorkomen

Sinds de overname van Liberty Media heeft de Formule 1 er alles aan gedaan om de competitie spannender te maken, waaronder meerdere regelwijzigingen in 2021 en 2022. Wees niet verrast dat er dit jaar ook weer een regelaanpassing volgt als Red Bull dominant blijkt te zijn.

"Liberty Media zal de zaken nauwlettend in de gaten houden en als er een omgekeerde correlatie is tussen de dominantie van Red Bull en een afname van de recent toegenomen belangstelling van de wereld voor de F1, moet je niet verrast zijn als er veranderingen worden doorgevoerd", aldus de Brit.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties