F1 Nieuws

Max Verstappen is 'benaderd' door andere raceklasse en sluit overstap niet uit

Max Verstappen is 'benaderd' door andere raceklasse en sluit overstap niet uit
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen is 'benaderd' door andere raceklasse en sluit overstap niet uit

Max Verstappen is 'benaderd' door andere raceklasse en sluit overstap niet uit
Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen is het een droom om ooit nog deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans, welke dit jaar op 14 en 15 juni verreden wordt. De Nederlander is groot fan van endurance racen en heeft al meerdere keren uitgesproken dat hij ooit in het World Endurance Championship uit wil komen. Maar wanneer dat gaat gebeuren, is nog de vraag.

In Monaco kon Verstappen al wel bevestigen dat hij inmiddels benaderd is door meerdere teams uit het WEC [afkorting World Endurance Championship]. Aan de 24 uur van Le Mans, de bekendste race van het WEC en samen met de GP van Monaco en de Indy 500 onderdeel van de Triple Crown, doen de laatste jaren steeds meer grote fabrikanten mee en die hebben allemaal een oogje op Max Verstappen.

Onder andere Ferrari, Porsche, Toyota, BMW, Lamborghini, Peugeot en Cadillac doen in 2024 mee aan de langeafstandsrace en zij zouden natuurlijk een drievoudig Formule 1-kampioen achter het stuur van hun bolide willen zien. De Red Bull-coureur geeft in Monaco aan dat die interesse wederzijds is, maar dat hij nog moet zien wanneer hij de overstap naar het WEC gaat maken. Maar dat hij fijn is, is duidelijk.

"Ik weet nog dat ik elf, twaalf jaar oud was en mijn vader op Le Mans racete. Dat is echt ongelooflijk. Zelfs als kind vond ik de hele sfeer daar al geweldig", begint Verstappen, gequote door NU.nl. Wat Verstappen vooral zo leuk vindt aan Le Mans? Het teamspel wat erbij komt kijken.

Teams bestaan namelijk uit drie coureurs, die over een periode van 24 uur verschillende stints rijden. Volgens Verstappen geeft dat een extra dimensie aan de race: "Daardoor zit er ook een teamelement in. Je moet met je teamgenoten samen een compromis vinden voor de juiste afstelling."

Verstappen is al benaderd

Verstappen heeft in het verleden ook al aangegeven dat hij graag een keer de 24 uur van Le Mans zou willen rijden en ook op de simulator heeft de Limburger daar al aan meegenomen. Het is dan ook niet vreemd dat een aantal teams al contact opgenomen heeft met de Red Bull-coureur, in de hoop dat ze hem voor de toekomst kunnen strikken. Verstappen bevestigt dat hij al een aantal gesprekken heeft gevoerd met teams uit het WEC.

"Ik wil zeker op Le Mans racen, het is een geweldig evenement. Ik volg het ook op de voet en heb al wat gesprekken gevoerd. Natuurlijk word je gecontacteerd door bepaalde mensen. Maar het moet ook goed uitkomen. Ik wil niet overhaast iets beslissen. Met die nieuwe auto's duurt het minimaal een of twee jaar voor dat allemaal goed begrepen wordt", aldus Max.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties