F1 Nieuws

Max Verstappen kijkt niet op van problemen Red Bull: 'Dat wist ik al'

Max Verstappen kijkt niet op van problemen Red Bull: 'Dat wist ik al'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen kijkt niet op van problemen Red Bull: 'Dat wist ik al'

Max Verstappen kijkt niet op van problemen Red Bull: 'Dat wist ik al'
Red Bull Content Pool

Dat Max Verstappen in 2024 een stuk minder dominant is dan in 2023 het geval was, is voor de Nederlander geen grote verrassing. Aan het einde van vorig seizoen liet de drievoudig wereldkampioen al weten dat het zaak was om van dat jaar te genieten, omdat zulke seizoenen niet vaak voorkomen. En het blijkt dat Verstappen wederom gelijk had, aangezien de RB20 een klap meer concurrentie heeft gekregen dan de RB19 ooit had.

De laatste drie races waren niet ideaal voor Red Bull Racing, aangezien er op circuits gereden is waar veel hobbels en kerbs aanwezig zijn. Hier gaat de RB20 niet lekker op. Ook de RB19 had wat moeite met dit type circuits, maar de voorsprong van die auto op de rest van het veld was zó groot, dat daar in de klassering niet veel van te merken was. De concurrerende teams zijn dit jaar echter een flink stuk dichterbij gekomen, wat ervoor zorgt dat áls Red Bull een minder weekend heeft, ze direct in de gevarenzone zitten.

In Miami en Monaco was de RB20 niet de beste auto van het veld en dat werd het Oostenrijkse team direct fataal. McLaren-coureur Lando Norris won in Miami, terwijl Charles Leclerc zijn thuisrace won in de straten van Monte Carlo. In de tussentijd wist Max Verstappen de race in Imola wel te winnen, al was dat met de hakken over de sloot. Het laat zien dat de dominante periode van Red Bull voorbij is.

Ook Verstappen heeft dat door. In Canada waren er wederom problemen voor het team uit Milton Keynes en volgens Helmut Marko zijn zij ook hier niet de favoriet. Dat had Verstappen al ingecalculeerd, gezien de resultaten van de afgelopen weken. Maar bij de pakken neerzitten door de Nederlander niet, aangezien hij aan het einde van 2023 zichzelf al wijs had gemaakt dat eenzelfde seizoen niet nog een keer voor zou gaan komen. En daar heeft Max compleet gelijk in gekregen.

"Ik wist dat het nooit zo zou worden als vorig jaar. Het is vrij zeldzaam om zo'n seizoen te hebben, dus ik heb altijd geweten dat dit jaar natuurlijk een beetje anders zou zijn", begint Verstappen in Montreal. Toch is hij nog niet bezig met het mogelijke 'verlies' van de titel in 2024: "Ik denk nog niet echt na over de positie in het kampioenschap of wat dan ook. Er zijn nog zoveel races te gaan."

De drievoudig wereldkampioen verwacht dat Red Bull, dat de afgelopen races wat weg is gezakt, in de komende weken wél weer beter voor de dag gaat komen: "Sommige races zijn een beetje beter voor ons, andere waarschijnlijk een beetje slechter voor ons en aan het eind van de dag komt het allemaal goed. De auto's zitten veel dichter op elkaar. Sommige auto's werken beter op stratencircuits, andere beter in snelle bochten en bochten met lage snelheid, dus het zal een beetje schommelen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties