F1 Nieuws

Carlos Sainz verschaft duidelijkheid over F1-toekomst en haalt uit: 'Dat baart me zorgen'

Carlos Sainz verschaft duidelijkheid over F1-toekomst en haalt uit: 'Dat baart me zorgen'
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Carlos Sainz verschaft duidelijkheid over F1-toekomst en haalt uit: 'Dat baart me zorgen'

Carlos Sainz verschaft duidelijkheid over F1-toekomst en haalt uit: 'Dat baart me zorgen'
Michael Potts/BSR Agency

Ferrari-coureur Carlos Sainz heeft in Canada gesproken over zijn Formule 1-toekomst. Ook heeft de man uit Madrid laten weten dat hij ervan schrikt dat er zoveel geruchten waren over zijn toekomst in de sport, maar dat er veel van die geruchten onwaar blijken te zijn.

Sainz kreeg al ver voordat het 2024-seizoen van start ging te horen dat hij in 2025 plaats zou moeten maken voor Lewis Hamilton. Voor Sainz is het huidige seizoen dan ook een soort visitekaartje voor teams die nog op zoek zijn naar een coureur voor aankomend seizoen.

Al met al doet Sainz het dit seizoen vrij redelijk in de Formule 1. Met 108 punten staat de Spanjaard op de vierde stek in het rijderskampioenschap. Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc heeft daarentegen 30 punten meer behaald, maar dat verschil valt nog te overzien voor Sainz.

Interesse te over, maar...

Gezien zijn goede staat van dienst in de Formule 1 en zijn huidige prestaties, zijn er een hoop teams die geïnteresseerd waren of nog steeds zijn in de diensten van Sainz. Onder die teams zaten eerder Red Bull en Mercedes, maar inmiddels is duidelijk geworden dat Sainz niet bij een van die twee teams zal uitkomen.

Red Bull kondigde eerder deze week immers aan dat het de komende twee seizoenen met Sergio Pérez door wil en Max Verstappen heeft nog tot en met 2028 een contract bij de Oostenrijkse formatie.

Echter, de Nederlander wordt voor 2026 in verband gebracht met een overstap naar Mercedes. Mocht Verstappen nou niet naar Mercedes gaan, dan schuift Toto Wolff Mercedes-wonderkind Andrea Kimi Antonelli hoogstwaarschijnlijk naar voren.

Sainz verschaft duidelijkheid

De beschikbare en ook geïnteresseerde teams lijken dus steeds meer in de minderheid te geraken. Er is echter nog steeds een hoop interesse in Sainz vanuit Williams en Sauber-Audi. Gevraagd naar de steeds sterker wordende Williams-geruchten geeft Sainz in gesprek met The Race een duidelijk antwoord.

"Het enige wat ik je kan vertellen is dat er niets vastligt. Ik heb berichten gezien van mensen die zeggen dat ik getekend heb. Het maakt me aan het lachen, want ik herinner me dat ik 3 maanden geleden berichten zag dat ik voor Mercedes had getekend, berichten dat ik voor Red Bull had getekend", trapt Sainz af.

"Nu is het duidelijk dat die plaatsen niet gaan gebeuren. Dus het is grappig dat mensen nu zeggen dat ik voor Williams heb getekend. Het maakt me aan het lachen, maar soms gaat dit op een bepaalde manier een beetje ongestraft. Het baart me zorgen dat mensen met dat soort dingen weg kunnen komen", aldus de man uit Madrid.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties