F1 Nieuws

Max Verstappen gaat in op geruchten Ford-motor en onrust bij Red Bull

Max Verstappen gaat in op geruchten Ford-motor en onrust bij Red Bull
BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen gaat in op geruchten Ford-motor en onrust bij Red Bull

Max Verstappen gaat in op geruchten Ford-motor en onrust bij Red Bull
BSR Agency

Max Verstappen zit in een ingewikkelde situatie. De Nederlander gaat aan de leiding van het wereldkampioenschap, maar het is alles behalve rustig bij Red Bull. Tegenover Racingnews365 reageert Verstappen op de geruchten rond het team en de veelbesproken Ford-motor.

Nog nooit in zijn Formule 1-carrière is Verstappen zoveel in verband gebracht met een overstap naar een ander team. Sinds dat Lewis Hamilton bekend heeft gemaakt dat hij komend seizoen naar Ferrari zal vertrekken, wordt de drievoudig wereldkampioen veelvuldig gelinkt aan Mercedes. Er zijn daarin heel veel factoren die een rol spelen. De onrust bij Red Bull, de Ford-motor die achter zou lopen en een gigantisch aanbod van teambaas Toto Wolff zouden Verstappen kunnen verleiden om het Oostenrijkse topteam te verlaten.

Verstappen over Ford-motor 

Vanaf 2026 gaat Red Bull de motor ontwikkelen in samenwerking met Ford. De huidige motorleverancier, Honda, gaat dan naar Aston Martin. In 2026 gaat het volledige reglement op de schop en op dit moment gaan de geruchten rond dat de eerste resultaten van de Red Bull Ford-motor, 'zorgwekkend' zouden zijn. Verstappen heeft hierop gereageerd, waarbij hij deze geruchten in ieder geval niet ontkent.

"Dat zijn dingen waar ik me op dit moment niet mee bezig houd. Er is dit jaar zoveel gaande op het gebied van prestaties dat ik het goed wil doen. Volgend jaar hebben we ook een grote kans om goed te presteren, dus dan is 2026 nog best ver weg", laat de Nederlander weten.

Vertrek Newey

Vanaf komend seizoen zal Verstappen het moeten doen zonder topontwerper Adrian Newey. Na 2024 zal de ontwerper van Verstappen's bolide vertrekken bij de Oostenrijkse renstal. Newey wordt veel in verband gebracht met een overstap naar Ferrari, waar hij dan de auto van Lewis Hamilton zou ontwerpen. Volgens Verstappen is er niet direct paniek in de tent door het vertrek van Newey.

"Het is altijd een groep mensen die ervoor zorgt dat een team succesvol is. Als hij naar een ander team zou gaan heb je al te maken met de nieuwe reglementen, dus dan is het lastig om in te schatten wat de impact daarvan is. Maar ik wil wel zeggen dat hij onderdeel was van de tweede familie die ik had", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties