F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over 'ruzie' binnen Red Bull: 'Familie kies je niet'

Max Verstappen laat zich uit over 'ruzie' binnen Red Bull: 'Familie kies je niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over 'ruzie' binnen Red Bull: 'Familie kies je niet'

Max Verstappen laat zich uit over 'ruzie' binnen Red Bull: 'Familie kies je niet'
Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen is het duidelijk: alle belangrijke personen die hebben geholpen aan het opbouwen van Red Bull Racing moeten bij het team aanwezig blijven. Tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië leek het er even op alsof Helmut Marko afscheid zou [moeten] nemen van de Oostenrijkse renstal, maar daar stak Verstappen eigenhandig een stokje voor. Nu, twee weken later, maakt de Limburger nogmaals duidelijk hoe hij het voor zich ziet.

Om de komende jaren net zo succesvol te blijven als de afgelopen jaren gelukt is, moet het team bij elkaar blijven en mag het niet uit elkaar vallen, zoals vader Jos Verstappen gewaarschuwd heeft in Bahrein. De voormalig F1-coureur liet weten dat Red Bull uit elkaar gedreven werd door het aanblijven van Christian Horner als teambaas. Volgens Verstappen junior was zijn vader 'geen leugenaar', toen hij in Jeddah met deze uitspraken geconfronteerd werd, maar nu laat hij weten dat alle belangrijke personen wat hem betreft moeten aanblijven binnen Red Bull Racing.

"Ja, dat weten ze bij het team ook, dat ik dat vind", zegt Verstappen tegenover De Telegraaf over het aanblijven van de steunpilaren binnen het team. "Er zijn veel mensen die bijgedragen hebben aan het succes van het team. Dat moet, denk ik, gerespecteerd worden."

Verstappen wil bij Red Bull blijven

Dat de Nederlander in Saoedi-Arabië heeft moeten dreigen met een vertrek, was puur om Helmut Marko binnenboord te houden, laat hij desgevraagd weten. Het is de intentie van Max om bij zijn huidige team te blijven, waar hij tot en met 2028 een contract heeft. Als dat niet zijn idee was, had hij nooit voor zo lang een krabbel onder een overeenkomst gezet.

"Of ik denk dat ik mijn contract tot en met 2028 uitdien? Dat is wel waarom ik überhaupt heb getekend. Ik voel me goed in het team. Voor mij is het heel belangrijk dat we de hoofdrolspelers binnen het team voor langere periode binnenboord houden. Want dat zorgt ook weer voor goede prestaties en uiteindelijk draait het daarom in deze wereld. Als ik niet zou presteren, zou ik hier ook niet zitten."

'Tweede familie'

Vanuit Red Bull Racing is er maandenlang gedaan of er niks aan de hand was, terwijl er achter de schermen een fikse machtsstrijd woedde. Nu alles op straat ligt, kan niemand er meer om heen. Maar volgens Max Verstappen is het ook niet alsof mensen niet meer met elkaar door één deur kunnen. De Nederlander ziet Red Bull als zijn tweede familie en in families vinden soms ook weleens ruzies plaats. Dat hoort er, volgens Max, nou eenmaal bij.

"Dit is als een tweede familie. In je familie ben je het ook niet altijd eens met elkaar, maar dat hoort erbij. Familie kies je niet, vrienden wel. Het zou mooi zijn als we weer wat meer kunnen praten over de geweldige auto die we hebben, maar hopelijk gaat het daar langzaam maar zeker weer meer over."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties