F1 Nieuws

Max Verstappen mist eerste vrije training in Abu Dhabi

Max Verstappen mist eerste vrije training in Abu Dhabi
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen mist eerste vrije training in Abu Dhabi

Max Verstappen mist eerste vrije training in Abu Dhabi
Red Bull Content Pool

Max Verstappen zal de eerste vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi aan zich voorbij moeten laten schieten. De Nederlander krijgt op vrijdagochtend vrij van Red Bull Racing, aangezien zijn auto door iemand anders bestuurt zal worden.

De RB19 van Max Verstappen zal in handen komen van Jake Dennis, onderdeel van het testeam van Red Bull Racing. Ook teamgenoot Sergio Pérez zal VT1 uitzitten. Zijn auto wordt afgegeven aan Isack Hadjar, die dit jaar uitkomt in de Formule 2-klasse.

Dit is allemaal onderdeel van de verplichte 'rookie runs' in de Formule 1. De sport heeft alle teams de regel opgelegd dat iedere auto minimaal één keer gereden moet worden door een nieuwkomer, die nog geen ervaring heeft in een F1-race. Veel teams kiezen ervoor om dit te doen in Abu Dhabi.

Want niet alleen Red Bull Racing plaatst een rookie in hun auto's. Dat gebeurt bij meerdere teams. Mercedes roept Frederik Vesti op, bij Ferrari rijdt Robert Schwartzman, Jack Doohan rijdt bij Alpine, Patricio O'Ward zal bij McLaren in actie komen, Felipe Drugovich neemt plaats in de Aston Martin, Theo Pourchaire rijdt in de Alfa Romeo, Oliver Bearman krijgt het zitje van de Haas en Zak O'Sullivan mag de Williams besturen in de eerste vrije training in Abu Dhabi.

Positief voor het team

Men zou denken dat teams liever geen rookies in hun auto's zet en dit dan ook zo lang mogelijk uitstellen. Vandaar dat de meeste pas ingelost worden in Abu Dhabi. Maar dat is niet het geval bij Red Bull Racing, maakt Paul Monaghan duidelijk.

De hoofdingenieur van het Oostenrijkse team laat aan Motorsport.com weten dat rookies juist erg belangrijk en positief zijn voor het team, omdat zij hele andere feedback geven dan Max Verstappen en Sergio Pérez. Dit kan de monteurs en ingenieurs nieuwe inzichten geven.

"Het is interessant, want als je een andere coureur in de auto zet, krijg je een andere kijk op dingen. Ze presenteren hun feedback op een andere manier en als ze andere terminologieën gebruiken, verlicht dat ons soms over andere manieren om naar problemen te kijken", begint Monaghan.

"Max is heel robuust in zijn feedback, Checo is heel vergelijkbaar in die zin dat hij aangeeft wat hij wel en niet leuk vindt. Maar Jake [Dennis] kan er dan een andere draai aan geven. Dus elke coureur die in de auto stapt, is een kans voor ons om iets te leren. En Jake draagt heel erg bij aan dat proces."

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties