F1 Nieuws

Max Verstappen moet achterom kijken en vrezen voor kampioenschap, meent Lando Norris

Max Verstappen moet achterom kijken en vrezen voor kampioenschap, meent Lando Norris
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen moet achterom kijken en vrezen voor kampioenschap, meent Lando Norris

Max Verstappen moet achterom kijken en vrezen voor kampioenschap, meent Lando Norris
DPPI/BSR Agency

Dat Lando Norris in Spanje voor de overwinning meestreed zal niet de laatste keer zijn dat Verstappen zijn goede vriend tegenkomt dit jaar. Norris wil in 2023 het wereldkampioenschap winnen, maar weet dat hij daarvoor nog wat stappen moet zetten. Hij is bereidt om hard werk te leveren, zodat hij Verstappen dit jaar kan verslaan, omdat hij geen genoegen meer neemt met de tweede plaats. De Brit wil bovenaan staan!

Na zijn overwinning in Miami heeft Lando Norris geproefd hoe zoet champagne kan smaken als je op de bovenste trede van het podium staat. Dat gevoel wil hij nogmaals ervaren en uiteindelijk wil hij daarmee zijn grote doel bereiken: wereldkampioen worden. In Canada had hij daar al de kans voor, net als in Barcelona, maar beide keren wist Max Verstappen hem af te troeven.

Vooral het 'verlies' in Spanje doet Norris pijn, aangezien hij op het Circuit de Barcelona-Catalunya by-far de beste auto had, maar daar niet van kon profiteren. Door zijn mindere start kreeg Verstappen de kans om hem voorbij te steken en als je de Nederlander een dergelijke kans geeft, neemt hij die met beide handen aan. Norris laat weten dat hij baalt van zijn 'fout'.

"Ik verloor de race bij de start, want de strategie was geweldig. Vandaag hadden we de beste auto", zo begon de jonge Brit. "Aan het begin van de stint kun je gemakkelijk inhalen, maar na de eerste paar ronden raken de banden oververhit en is het moeilijk om er voorbij te gaan. Ik weet niet of ik het een goed weekend kan noemen. Het was misschien een goed weekend, maar niet goed genoeg. We vechten voor het kampioenschap en voor overwinningen en ik heb hier niet gewonnen terwijl dat wel had gemoeten, het was een kans om te winnen maar ik heb het hier niet gedaan en daar kan ik niet blij mee zijn", is Norris hard voor zichzelf.

Norris wil kampioenschap winnen

Maar de McLaren-coureur is niet voor niks kritisch op zijn eigen prestaties. Hij wil in 2024 de titel winnen en dat kan alleen als je perfect rijdt, anders is Max Verstappen verslaan bijna een onmogelijke taak. Daarom gaat Norris nu hard aan de slag om zijn mindere puntjes te finetunen, zodat Verstappen zich écht zorgen moet gaan maken. Het bericht van zijn goede vriend is dan ook duidelijk: de tweede plaats kan hem gestolen worden, hij wil de titel van Max afsnoepen.

"Ik geef niet om de tweede plaats in het kampioenschap, ik geef om het gat naar Max en hij heeft dat gat groter gemaakt na vandaag. We hadden vandaag moeten winnen en dat zijn de kansen die we niet mogen laten liggen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties