F1 Nieuws

Max Verstappen 'niet verrast' door Lando Norris: 'Dat weet ik'

Max Verstappen 'niet verrast' door Lando Norris: 'Dat weet ik'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen 'niet verrast' door Lando Norris: 'Dat weet ik'

Max Verstappen 'niet verrast' door Lando Norris: 'Dat weet ik'
Red Bull Content Pool

Zowel in de Sprint als in de Grand Prix op zondag wist Max Verstappen goede vriend Lando Norris voor te blijven in Brazilië. De Brit nam twee P2-trofeeën mee naar huis en laat zichzelf de laatste weken steeds vaker zien als topcoureur in de Formule 1, maar dat verbaasde Max Verstappen helemaal niks.

De Red Bull-coureur laat al lange tijd weten hoe goed Norris is. Toen Verstappen vorig jaar de vraag kreeg wie hij in zijn team zou plaatsen als hij teambaas was, koos hij Fernando Alonso en Lando Norris als zijn coureurs en ook in Brazilië geeft Verstappen aan dat hij onder de indruk is van zijn rivaal/vriend.

Hij laat weten dat Norris in zijn McLaren telkens in de buurt kon blijven in het eerste deel van iedere stint, wat aangaf dat de Brit de juiste onder controle had. Maar uiteindelijk bleek de McLaren toch te snel door de banden te zakken.

"Ik denk dat Lando in elke stint - tenminste in de eerste helft van de stint - dezelfde rondetijden reed als ik, maar het waren altijd de laatste 10 ronden waarin het leek alsof we vandaag iets meer tempo hadden dan McLaren en we daar telkens ons gat konden vergroten", begint Verstappen na de race in São Paulo.

"Lando liet mij vandaag flink werken in die ene ronde waarin ik moest verdedigen. Het scheelde niet veel. Maar Lando realiseerde zich daarna dat hij banden moest sparen om het einde van de stint op de juiste manier te halen."

Verstappen niet verrast

Dat Norris het zo goed deed in Brazilië is voor Verstappen overigens totaal geen verrassing. Norris hoort gewoon bij de beste coureurs in de Formule 1 en dat wil hij dan ook duidelijk maken. Hiermee geeft Verstappen zijn vriend een groot compliment, iets wat hij op zaterdag ontving vanuit de Brit.

"Ik ben niet verrast. Ik weet hoe goed Lando is. Het is leuk om hem daar te zien en hij en McLaren verdienen het. Hopelijk krijgen we nog veel meer gevechten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties