F1 Nieuws

Max Verstappen reed Red Bull bijna van de baan door Pérez en Alonso

Max Verstappen reed Red Bull bijna van de baan door Pérez en Alonso
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen reed Red Bull bijna van de baan door Pérez en Alonso

Max Verstappen reed Red Bull bijna van de baan door Pérez en Alonso
Red Bull Content Pool

Heel de Formule 1-wereld zat met samengeknepen billen te kijken naar het duel tussen Fernando Alonso en Sergio Pérez, ook Max Verstappen. De Red Bull Racing-coureur reed vooraan het veld en wist de Grand Prix van Brazilië uiteindelijk dominant te winnen, waardoor hij besloot om ook even naar andere gevechten op de baan te kijken.

Toen hij op de grote schermen zag dat teamgenoot Sergio Pérez aan het vechten was met Fernando Alonso voor de laatste plek op het podium, kon de Nederlander zijn ogen niet van het scherm afhouden. Verstappen was op een gegeven moment zelfs zo onder de indruk van het gevecht, dat hij vergat dat hij zijn RB19 ook gewoon veilig terug moest brengen naar de pitstraat.

Tegenover Viaplay laat de drievoudig wereldkampioen weten dat hij zijn auto bijna van de baan reed door het gevecht van Alonso en Pérez. Zó geweldig was de masterclass van Alonso.

"Ik was die laatste twee, drie ronden wel aan het kijken. Ik reed bijna zelf van de baan af. Toen ik hun op het rechte stuk zag vechten, reed ik bij bocht 4 zelf bijna rechtdoor de baan af", lacht Verstappen.

Als Viaplay-reporter Chiel van Koldenhoven meldt dat het duo met een verschil van een halve tiende over de streep kwam, werd het duidelijk dat Max inderdaad goed op het zitten letten. Hij wist namelijk dat Pérez en Alonso al een paar keer van positie gewisseld waren.

"Ja ze zaten heel dicht bij elkaar, maar die laatste twee ronden zaten ze al natuurlijk de hele tijd al te wisselen, dus dat was wel heel mooi."

Pérez klaagt

Waar Max Verstappen ontzettend genoot van het gevecht tussen Alonso en Pérez, was laatstgenoemde niet zo blij dat hij zo moest strijden met de tweevoudig wereldkampioen. Volgens Pérez kwam hij in die positie door een onhandige keuze van Red Bull Racing, om hem al vroeg naar binnen te halen voor zijn eerste pitstop in de race.

Op het moment dat hij over de streep kwam, liet hij direct aan zijn team weten dat hem dit veel heeft gekost in de Grand Prix.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties