F1 Nieuws

Sergio Pérez afgebrand in het Race Café: 'Weg met die gozer'

Sergio Pérez afgebrand in het Race Café: 'Weg met die gozer'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez afgebrand in het Race Café: 'Weg met die gozer'

Sergio Pérez afgebrand in het Race Café: 'Weg met die gozer'
Red Bull Content Pool

Dat Sergio Pérez de komende twee seizoenen bij Red Bull Racing in actie komt is volgens Frans Verschuur een grote schande. De voormalig teambaas van Jos Verstappen was te gast in het Ziggo Sport Race Café, waarin hij zich uitliet over de situatie van Pérez bij het Oostenrijkse team. Onlangs verlengde Checo zijn contract bij de renstal uit Milton Keynes voor twee seizoenen.

Sinds 2021 is Sergio Pérez de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing. In zijn eerste jaar bij het team wist Pérez nog een sterke indruk te maken, waarbij hij Verstappen hielp het kampioenschap te winnen, door Lewis Hamilton in Turkije en Abu Dhabi zodanig in de weg te zitten, dat de Mercedes-coureur kansloos was in de strijd met Verstappen. Maar sinds dat moment is Checo een stuk minder gaan presteren.

Vooral in de afgelopen twee seizoenen heeft de Mexicaan teleurgesteld, waarna hij in 2024 vrij aardig aan het jaar begon. Maar inmiddels zijn die prestaties ook weer weggezakt en moet Pérez genoegen nemen met een vijfde plaats in het kampioenschap. Vooral de laatste drie races waren ondermaats voor de teamgenoot van Verstappen, waarin hij slechts vier punten wist te scoren.

Verschuur hekelt contractverlenging Pérez

Volgens Frans Verschuur is het dan ook volstrekt onlogisch dat Red Bull Racing heeft besloten om het contract van Sergio Pérez te verlengen. Zijn verbintenis liep tot en met het einde van 2024, waarna Christian Horner en Helmut Marko besloten hebben om daar twee seizoenen aan toe te voegen - al liet Horner doorschemeren dat het om een 1+1 contract gaat.

Dat is in de ogen van Verschuur een grote fout, aangezien Pérez volgens hem geen enkele meerwaarde heeft bij het Oostenrijkse team.

"Het is onbegrijpelijk dat deze man een tweejarig contract heeft gekregen. Het is echt... Hij rijdt zoveel schade, hij brengt niet eens zoveel geld op. Hij pakt geen punten voor het constructeurskampioenschap, dus dat is ook een drama. Max moet het alleen doen. Hij [Max] had [tijdens GP Canada] geluk dat de beide Ferrari's uitvielen, zodat hij daar maximale punten pakte. Ik begrijp er niets van. Zet Yuki er dan in. Wissel die twee. Jos zegt er ook niets over. Het kan ze geen reet schelen wie er uit ligt", zo begint Verschuur.

De voormalig teambaas van Jos Verstappen meent ook dat Red Bull zichzelf in de vingers gesneden heeft, als het gaat om het 2025-kampioenschap. Die kunnen ze op hun buik schrijven met het aanblijven van Pérez, nu de andere teams zoveel dichterbij zijn gekomen. Als hem geopperd wordt dat Jos en Max Verstappen wellicht tevreden gehouden worden met de contractverlenging van Pérez, schiet Verschuur in de verdediging. Volgens hem is dat grote onzin.

"Jos vindt dat helemaal niet belangrijk. Hij zou bang zijn voor de onrust in het team en Pérez wordt er daardoor wellicht ingezet om die rust terug te krijgen. Ik vind het maar een slecht verhaal... Weg met die gozer", aldus de Nederlander.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties