F1 Nieuws

Max Verstappen over ontwikkeling Red Bull: 'Daar hebben wij moeite mee'

Max Verstappen over ontwikkeling Red Bull: 'Daar hebben wij moeite mee'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen over ontwikkeling Red Bull: 'Daar hebben wij moeite mee'

Max Verstappen over ontwikkeling Red Bull: 'Daar hebben wij moeite mee'
Red Bull Content Pool

Het is volgens Max Verstappen niet heel gek dat andere teams zoveel tijd hebben goedgemaakt op Red Bull Racing, sinds het begin van dit seizoen. McLaren, Mercedes en Ferrari zijn flink ingelopen op het Oostenrijkse team, waarbij we nu op het punt zijn gekomen dat de RB20 niet langer meer de snelste auto van het veld is. Dat plekje is overgenomen door de McLaren MCL38, in handen van Lando Norris.

In Spanje zei Verstappen nog dat hij zich al langer zorgen maakte over de ontwikkeling van Red Bull Racing en het feit dat de andere teams zo zijn ingelopen op hem, maar inmiddels heeft hij door wat er precies aan de hand is. Waar Red Bull vanaf het eerste moment in 2022 een auto heeft geproduceerd die - onder de huidige reglementen - snel was, hebben andere teams jarenlang moeten zoeken naar het juiste concept. Nu ze dat eindelijk gevonden hebben, kunnen zij grote stappen gaan zetten.

Bij Red Bull zijn die grote stappen niet meer mogelijk, omdat zij al veel verder in hun ontwikkeling zitten en bijna tegen het plafond van de ontwikkeling van de RB20 zit. Dit is de reden voor het feit dat McLaren, Ferrari én Mercedes ineens zo snel wisten in te lopen.

"Een paar teams zijn natuurlijk overgestapt naar een ander concept. Misschien hadden ze een paar wedstrijden nodig om met updates te komen, maar misschien was dit ook wel zo gepland. Wij wisten natuurlijk wel wat we hadden en daar zijn we goed op voortgeborduurd. Dan heb je natuurlijk een goed beginpunt elk jaar", begint Verstappen bij Formule1.nl.

"Maar als je op een gegeven moment de juiste richting ingaat, dan kan het snel gaan. Wij zaten natuurlijk al in die ontwikkeling en hebben het nu iets moeilijker om nog echt grote stappen te zetten."

Balans verbeteren

Voor Red Bull is het dus ook lastiger om nieuwe onderdelen te brengen waarmee ze snel meer prestaties vinden. Het team moet het dan ook vooral hebben van het verbeteren van de balans, zodat Verstappen meer vertrouwen in de auto heeft en dus sneller kan rijden. Maar volgens Max is dat ook nog niet zo makkelijk. Hij denkt dat het wel een tijdje gaat duren voor er een oplossing is voor de huidige problemen.

"Maar op dit moment is het duidelijk dat de anderen grotere stappen hebben gezet dan wij. Er moet nu nog worden gewerkt aan het rijgedrag van de auto over de kerbstones en de hobbels en aan de balans. Daar zijn we mee bezig, maar dat is niet zo snel op te lossen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties